Wat zou Jan doen?

Kan je je voorstellen dat dit de titel is van een kookboek? Nouja, het kookboek heet What would John do?, maar dat is bijna hetzelfde, nietwaar?

Het is dan ook geen gewoon kookboek. Het bevat maar 1 recept. Maar je krijgt er wel zin van om de keuken in te duiken, dat is het goede nieuws. Het tweede goede nieuws is dan dat je met heerlijk koekjes, eh cookies, de keuken weer uit komt. Want het wel blijft een engels(talig) kookboek.

En wie is die John dan helemaal?
 

Dat is me eerlijk gezegd nog niet helemaal duidelijk. In het verhaal is John een Amerikaan genaamd John Altman, die in San Francisco woont. Twee Nederlanders hebben hem een tijdje geleden leren kennen en zijn ondersteboven geraakt van zijn cookies. En toen was er weer een engelsman nodig om het verhaal op te schrijven. Het verhaal van die ontmoeting, maar bovenal het verhaal van John en hoe hij leeft. Maar of de man nu echt bestaat, of dat het een verzinsel van de twee Nederlandse voormalige  reclamemakers is…?

Spread the cookie
John Altman heeft maar 1 devies; bak de lekkerste koekjes en verspreid ze met alle liefde die je in je hebt. Hij gelooft zelfs dat “cookies the ultimate way to spread the love” zijn. Tenminste, als je zelf je koekjes bakt en niet die uit de winkel met allerlei onuitspreekbare ingrediënten eet. En daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven. De twee Nederlanders namen het recept mee naar huis en maken nu zelf koekjes, maar dan in hun eigen versie. Precies zoals John in het boek hen voorschrijft.

En hun cookies, die geen rare toevoegingen hebben en met fairtrade-ingrdiënten gemaakt worden, die ze verkopen ze. Dus wat maakt het uit of die John nu wel of niet bestaat, we kunnen genieten van eerlijke koekjes. En ik neem aan dat ze ook heerlijk zijn, want geproefd heb ik ze nog niet. De koeken van Donny Craves overigens wel, ook cookies van Nederlandse makelij en vol eerlijke bedoelingen. En heerlijk zijn ze ook nog!

En tot de tijd dat beide cookies bij mij in de supermarkt liggen, moet ik het advies van John maar opvolgen: de keuken (overigens “the only place to be”, aldus John, een man naar mijn hart!) in!

boek: What would John do? as told by William Georgi (uitgeverij BISpublishers, isbn: 9789063692353) – hier te koop 

Lees ook:Niks zo Hollands als cookie
Lees ook:De koekenbakkers [lekker adresje]
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Bakactie Pink Ribbon groot succes!
Lees ook:Kookboek Kip

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>