Oosters vegetarisch

Naast de keukens rondom de Middellandse Zee zijn ook de keukens van het Verre Oosten uitermate geschikt voor een dagje vegetarisch. Dat blijkt duidelijk uit het kookboek Oosters Vegetarisch. Het is het nieuwste kookboek van Jolande Burg, die na een kookboek vol Italiaanse vegetarische lekkernijen het nu in een andere hoek zoekt.

In Oosters Vegetarisch vind je recepten uit Thailand, India, China, Korea, Japan, Indonesië en Vietnam. 
 

Er zal letterlijk een heel nieuwe wereld voor je open gaan. Tenzij je al erg bekend bent met deze keukens, natuurlijk. Voorbeelden van gerechten zijn: Rijstwraps gevuld met groenten, Thaise ‘gazpacho’, Indiaase Spinazieschotel met een ‘gouden’ ei, Krokante aubergines met paksoi en paprika, Koude soep van watermeloen en munt, Groentennoedelsalade met gestoomde asperges en geroosterde aubergine uit Korea, Indonesische zomergroenten in kokos en  Vietnamese nems (soort loempia’s lijken het!). En al die toetjes, hmmm, die ga ik zeker eens proberen.

Huh? Kip?!
Als je achterin de uitgebreide (hoera!) receptenindex kijkt, zal je verbaasd worden. Er staat ook biefreepjes, kip en garnalen in de lijst! Het is toch een vegetarisch kookboek? Ja, dat is het echt. De kip en de garnalen zijn nep en bestelt Jolande Burg in Duitsland, maar heeft ze ook in een Nederlandse toko gevonden (San-Sie in Den Haag, maar er zullen er vast meer zijn). Deze worden gemaakt van soja en zijn dus zeker volledig vegetarisch.

Op naar de toko!
Al kan je tegenwoordig veel Oosterse ingrediënten in de supermarkt krijgen, om te kunnen koken uit Oosters Vegetarisch is soms een bezoekje aan de toko wel handig. Maar die ingrediënten kan je dan ook in andere recepten uit dit kookboek weer gebruiken, dus koop slim in!
Op naar de toko en ga lekker Oosters Vegetarisch koken!


Deze recensie bespreekt  het kookboek Oosters Vegetarisch (Karakter uitgevers, isbn: 9789061128304) – probeer dit recept als voorproefje.
Meer recensies van kookboeken vind je in
de rubriek kookboeken.

 
 
 

 

Lees ook:Vegetarisch uit eten
Lees ook:Vegetarisch kookboek
Lees ook:De Japanse keuken
Lees ook:Recept tuinbonen met zalm
Lees ook:Recept piripirigarnalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>