Het kleine kruiden kookboek

Het wordt al een hele grote serie, die van de kleine kookboekjes met een mooi lint. Paddenstoelen, asperges en mosselen kregen eerder al een hoofdrol als leuke cadeauboek.  In Het kleine kruiden kookboek krijgen de belangrijkste keukenkruiden een rol. Eerst worden ze één voor één besproken. Dan volgt een korte uitleg over het gebruik van verse kruiden in de keuken en dan zijn er nog een boel recepten om uit te proberen.

En ik moet nog iets rectificeren.
 

Eerder vandaag citeerde ik een stukje over oregano. Dat verse en gedroogde even aromatisch zijn, typte ik over uit het boekje. Maar verder lezend las ik bij de algemene keukenwenken het volgende: “De kruidkracht van kruiden is gemakkelijk te sturen: zo krijgen oregano, bonenkruid en marjoraan door drogen een intensere smaak, omdat het vochtgehalte van de planten afneemt tot bijna nul, maar de etherische olie behouden blijft.” Ze weten het dus wel! Beetje onhandig dat 5 pagina’s eerder dus iets anders staat.

Wat is jouw favoriete keukenkruid eigenlijk?
De mijne is zonder twijfel tijm. Hoewel ook rozemarijn, peterselie, dille (heerlijk, maar gebruik ik niet vaak), munt, dragon (hmmm), oregano en salie zijn ook niet te versmaden. Lastig kiezen, eigenlijk. Tijm was mijn eerste ingeving. Wat is jouw favoriet?

Verder geldt voor Het kleine kruiden kookboek dezelfde lof als voor de andere kookboekjes in deze serie: het biedt een leuke eerste kennismaking met verse kruiden en het gebruik ervan in de keuken! En met de mooie strik is het een perfect cadeautje.


Deze recensie bespreekt het kookboek Het kleine kruiden kookboek 
(uitgeverij Fontaine * Noë, isbn: 9789460541001) – bekijk dit recept als voorproefje.
Meer recensies van kookboeken vind je in
de rubriek kookboeken.

Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:4 x 101 Gouden recepten
Lees ook:Minikookboekjes voor in de schoen
Lees ook:Kookboeken met …
Lees ook:Recept Gebakken kippenbouten met kruiden en knoflook

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het kleine kruiden kookboek

  1. Pingback: Recept Pasta met courgette en verse kruiden | Koken

  2. PaulO

    Bij mij is de favoriet afhankelijk van het seizoen. In de herfst/winter verlang ik naar de geur van laurier en kruidnagel in mijn keuken. In de lente/zomer wil ik verse basilicum ruiken.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Minikookboekjes voor in de schoen | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>