De heimweekeuken

Lezen over eten, is er iets fijners? Nou ja, behalve dan koken en zelf (lekker) eten dan? Ik denk van niet. En als jij dat met me eens bent, heb ik een leuke kookboekentip voor je; De Heimweekeuken van Karin Luiten.

De Heimweekeuken is een bundel van stukjes die zij schreef voor Trouw en waarvoor ze 2 jaar lang allerlei mensen sprak over hun herinneringen aan eten.

Herinneringen aan eten, hebben we die niet allemaal? Aan de stamppot van moeder, de friet die je uitkoos voor het eten als je jarig was, het eerste experiment met buitenlands eten, het eten dat je voor je eerste liefde maakt, we hebben allemaal een verhaal. En van 99 personen wist Karin Luiten (je kent haar inmiddels vast wel) het verhaal te ontfutselen.

De recepten
De recepten variëren van Hollandse pot tot buitenlandse experimenten, en daarna volgen soepen, feestgerechten, vis en vlees-gerechten, bijgerechten, toetjes en andere zoetigheden. Ze zijn uitgebreid opgeschreven, met veel informatie en Karins eigen ervaringen bij het (na)maken van de recepten. Dus eerst even doorlezen en dan gaan koken is het devies, ook omdat heel af en toe het recept niet helemaal duidelijk is. Maar goed, daar komen jullie vast ook wel uit.

Letterlijk een heerlijk leesboek, die Heimweekeuken.  En Karins eigen favoriete eetherinnering? Dat is deze.

boek: Karin Luiten – De heimweekeuken – Nieuw Amsterdam – isbn: 9789046809808
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Bakken met Karin
Lees ook:Nog meer koken zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:De Culinaire kalender 2010
Lees ook:Alles uit de kast

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De heimweekeuken

  1. Pingback: Recept Spaghetti con le vongole | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>