Oesters

Oesters, zo heet de roman die ik in mijn handen gedrukt kreeg. Ik was op Vers van de Pers, waar uitgeverijen hun boeken voor het komende voorjaar presenteren. En Oesters zou echt wat voor jullie zijn, zo verzekerde de uitgeefster mij.

Ik nam het dankbaar aan en las het in 1 ruk uit. 

  

Het verhaal
Oesters speelt in de jaren zestig van de vorige eeuw. In Louisiana, VS, heeft de handel in oesters zijn beste tijd wel gehad. De grootste en beste oesterman van de regio is Felix Petitjean, maar ook hij lijkt het niet te gaan redden. En zijn huis en boot zijn al in onderpand bij zijn grootste concurrent Horse Bruneau. En dan belooft hij uit arren moede ook maar de hand van zijn dochter. Dochter Therese Petitjean is het daar niet mee eens. En zij wacht haar aanstaande ‘s avonds in het donker op. Meer vertel ik niet.

Lekker leesvoer
Oesters is een vlot geschreven, licht spannende roman. Je krijgt een aardig beeld van de cultuur van de mensen die in die tijd van oesters afhankelijk waren en hoe de handel in verval kwam. Maar echt een culiboek is het niet, veel over oesters noch over hun bereidingswijze kom je niet te weten. Wel is het lekker leesvoer.

boek: Oesters – John Biguenet – Ailantus – isbn: 9789089530301
te koop in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Man eet 420 oesters in 8 minuten
Lees ook:Vivavalentijnsmenu amuse: oesters
Lees ook:al zesduizend jaar oesters
Lees ook:WINACTIE: Keukendagboek van Nigel Slater
Lees ook:De Kookclub

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>