Kookboek Carpaccio

Carpaccio, het verwijst zelden meer naar de heel dunne plakjes rundvlees met daarop een witte saus van onder andere mayonaise, zoals Guiseppe Ciprani deze in 1950 bedacht. Nee, je komt tegenwoordig ook carpaccio van zalm, courgette en ik weet niet wat tegen. Carpaccio is een algemene term geworden voor dunne plakjes die je in een bloemvorm op het bord legt, waarna je er smaakmakers op legt.
En daarmee kan je alle kanten op, zo getuigt het kookboek Carpaccio. In dit kookboek staan maar liefst 77 recepten voor carpaccio in één of andere vorm, maar het klassieke recept ontbreekt vreemd genoeg.

Maar goed, daar krijg je wel veel voor terug.

De 77 verschillende carpacciorecepten worden met vlees, vis, groenten en ook fruit en kaas gemaakt. Dat laatste is natuurlijk erg leuk als toetje. En vooral in die twee laatste categorieën wordt nog wel eens afgeweken van het dunne plakjes-principe, maar een kniesoor die daar op let.

Meer dan een bloemvorm
Handig zijn de praktische tips om de heel dunne plakjes te maken. Je kunt zelf dunne plakjes snijden en deze nog verder pletten. Of je vriest het vlees 1 of 2 uurtjes in, zodat het stevig genoeg is om de plakjes er dun genoeg vanaf te snijden. En dan is het genieten van de verschillende recepten uit Carpaccio en de vele manieren waarop je carpaccio kunt presenteren op je bord. 

De recepten
Kies je voor de luxe Wagyu-carpaccio met truffel en kaviaar, of toch liever voor iets eenvoudigers met eendenborst en een latte macchiato van pompoen? Maar ook van varkenswangen, rundertong, worst en allerlei soorten wild kan je carpaccio maken. De zalmcarpaccio met sinaasappel, olijven en citroenmelisse is een frisse starter en ook die met sint-jakobsschelpen, garnalen en kreeft kan je alle kanten op. Of ga op de vegetarische tour en maak een carpaccio van wortel met citrusvruchten, van rode bieten of zelfs gember en noedels. Besluit je maaltijd met deze carpaccio van saffraanperen met witte chocolademousse

 Carpaccio is een leuk en inspirerend kookboek.

boek: Carpaccio – Gerd Käfer – Karakter – isbn: 9789061128199
Koop dit boek in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Groenten à la pasta
Lees ook:Recept Saffraanperencarpaccio met witte chocolademousse
Lees ook:Recept Torentje van pompoen met mousse van kwark en speculaas
Lees ook:Koken met sterren, recept 4: black and white Carpaccio
Lees ook:Kookboek RUND

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>