Soepenparade

Soep wordt overal ter wereld gegeten. En dat is niet zo gek, je hebt er alleen maar een pan, water en wat smakelijke ingrediënten voor nodig. En je hebt soep voor iedere gelegenheid, als licht voorgerecht of als vullende maaltijdsoep. Je kan ze zonder vlees maken, voor een feestelijke gelegenheid en koud is soep ook lekker op een warme dag.

En kan je wel wat inspiratie gebruiken, dan is de Soepenparade een heel aardig kookboek.

Heel leuk is dat de  Soepenparade begint met een kleine opsomming van de soepen die in ieder seizoen op hun lekkerst zijn. Uiteraard ontbreken de basisrecepten voor bouillon niet. En daarna is het het soep koken geblazen. In 5 hoofdstukken komen allerlei soepen van over de hele wereld samen. Na soepen met vis, schaal- en schelpdieren volgen de soepen waarin gevolgte en kip een belangrijke rol spelen. Daarna soepen met vlees, groentensoepen en de Soepenparade eindigt met soepen met peulvruchten en granen. Probeer eens deze soep van aardperen, waar je een beetje tapenade bij serveert.

boek: Soepenparade – Elisabeth Luard – Fontaine – isbn: 9789059563568
Koop dit boek in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Soep
Lees ook:Koken als een chef – Gordon Ramsay
Lees ook:Kookboek Kip
Lees ook:Recept piripirigarnalen
Lees ook:Het grote kookboek – Lulu Grimes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>