De keuken in met Nigella Lawson

Zal ik eens een bekentenis doen: ik begrijp nooit zoveel van de ophef die altijd rondom Nigella Lawson gemaakt wordt. Dat komt wellicht doordat ik haar nooit zo goed heb leren kennen. Ik heb maar een paar van haar tv-optredens gezien en van haar kookboeken was Nigella’s Kerst de eerste die ik echt goed bekeken heb. Om er vervolgens nooit uit te koken.

Tijd dus, om me eens in haar te verdiepen, en daarbij komt haar nieuwste kookboek goed van pas. Keuken, heet het, en het verklapt de recepten uit het hart van het huis.

Keuken begint met een uitgebreide inleiding. Over waarom Nigella Lawson, zo herkenbaar, veel van haar keuken en koken houdt, en vervolgt met een lange lijst keukenspullen (inclusief een zwarte lijst!) en keukentips. Helaas is de tekst niet zo lekker vertaald, met zinsconstructies die duidelijk uit het engels komen. Laten we snel doorbladeren naar de recepten.

De recepten zijn ingedeeld in twee delen: de keukenkwesties, vol recepten voor doordeweekse avonden, en keukensoelaas, voor als je wat meer tijd hebt. Ieder recept wordt uitgebreid ingeleid door Nigella Lawson. Dat maakt dat het net is alsof je bij haar in de keuken staat terwijl zij het gerecht voor je gaat maken. Helaas, je zult het zelf moeten doen. De recepten zijn duidelijk opgeschreven, dus dat hoeft geen probleem te zijn. Leuk zijn de tips om restjes te verwerken, die soms in heel nieuwe recepten uitmonden.

Nigella Lawson is duidelijk een thuiskok, en zo wenst ze ook nadrukkelijk genoemd te worden. Ze laat zien dat zij dezelfde onhebbelijkheden heeft in de keuken als wij gewone stervelingen. Ik bedoel, wie zet er nu een recept voor Spaghetti met marmite in zijn kookboek? En ze kijkt naar Glee! en laat zich daardoor inspireren tot deze taart. Daarnaast, citroen mag heus uit een knijpflesje komen, ze verzamelt keukenspullen (en theedoeken zijn haar vakantiesouvenier!), ze houdt van zoet en mixt net zo gelukkig als wij allerlei smaakmakers van over de hele wereld voor het lekkerste resultaat! Keuken is daarmee echt een menselijk kookboek!

boek: Keuken – Nigella Lawson – Contact - isbn: 9789025435257
koop dit kookboek in de koken.blog-shop!

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Nigella Lawson in College Tour
Lees ook:Nigellissima – Nigella Lawson doet de Italiaanse keuken lekker en snel
Lees ook:Vier Kerst met Nigella Lawson
Lees ook:Kerst met Nigella: Vegetarische gevulde pompoen
Lees ook:Koken kun je leren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>