Kookboek Mini-stoofpotjes

Eerder vandaag lichtte ik al een tipje van de sluier op. Die kleine schattige ministoofpannetjes, die je o.a. kent van het kookprogramma Wie is de chef?, zijn ook nog eens hartstikke multifunctioneel. Tenminste, daar ben ik wel van overtuigd na het lezen van het kookboek Mini-stoofpotjes.

Dit kookboek laat zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn, en je kunt ze inzetten van voorgerecht tot nagerecht. Laten we er eens in duiken. 

En er is geen woord te veel gezegd, wat kan je eigenlijk niet in die mini-stoofpotje? Je kunt ze gebruiken als ovenschaaltje, als soepkommetje, je maakt kleine gerechtjes die je nog even in het ministoofpannetje laat gratineren, je gebruikt ze als bakje voor kleine souffleetjes (zoals deze met amandel en abrikozen), voor lekkere toetjes en bij de high tea. En je kunt er natuurlijk kleine stoofgerechtjes in maken. Ook leuk is het idee om ze te gebruiken voor een persoonlijke kaasfondue. En ja, zelfs bij het ontbijt kunnen de potjes aan tafel verschijnen, bijvoorbeeld door er een ei en cocotte in te maken.

Eindeloos
De ideeën om gerechten in de mini-stoofpotjes te maken zijn werkelijk eindeloos. Vaak maak je het gerecht grotendeels klaar in een grotere pan, maar daarna werk bijna het af in de kleine potjes. En dat is natuurlijk hartstikkel leuk als je eters krijgt. Wat ik wel onhandig vind is dat, ondanks de grove indeling in hoofdstukken, ik niet echt een lijn zie in de volgorde van de recepten. Ben je net op het ene idee gebracht, sla je de bladzijde om, kijk je ineens tegen een heel ander recept aan. Het zijn vaak uitgebreide recepten, maar wel duidelijk opgeschreven.

boek: Mini-stoofpotjes – José Maréchal – Terra – isbn: 9789089892348 – te koop bij Bruna

Lees ook:Recept Amandelsoufflé met abrikozen
Lees ook:Culinaire cadeautjes
Lees ook:Bijt me!
Lees ook:Recept Jam maken (zonder suiker)
Lees ook:Recept Omgekeerde mini-uientaartjes

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kookboek Mini-stoofpotjes

 1. Rick

  Ik denk dat het eind van je stukje niet helemaal goedgegaan is…

  Wel interessant, overigens. Ik wist niet eens dat ze bestonden. Nou ja, op TV wel gezien, maar ja, ze maken wel meer voor TV :-)

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn Auteur

  Oh, daar is zeker iets misgegaan. Ik duik gelijk even achter de schermen. Bedankt, Rick!

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Recept Amandelsoufflé met abrikozen | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>