Kokkerellen met modellen

Ik geef het eerlijk toe. Ook ik ben behept met het vooroordeel dat modellen alleen maar wat prikken in een salade zonder dressing, veel water drinken en nauwelijks eten. Maar er schijnen ook modellen te zijn met een verstandiger eetstijl, zoals ik kan lezen in het kookboek Kokkerellen met modellen.

 De 11 ondervraagde dames blijken heus meer dan sla alleen te eten, en af en toe een vette snack naar binnen te werken. 

 In Kokkerellen met modellen bezoekt stylist Bastiaan van Schaik, die zelf zo te zien enorm van eten houdt, 11 dames die hun geld verdienen met hun ranke lichaam. Van een beginneling die tweede werd in Holland’s Next Top Model tot de 50-jarige runwaycoach Marianna, ze eten allemaal.

Kant-en-klaar
Zelf koken, dat doen ze dan weer niet allemaal. Met name de jongere dames hebben voor dit kookboek recepten van ouders, oma’s of vrienden geleend. Zo komt dit verrassende recept voor de Oosterse tonijnpizza ook in dit kookboek terecht. Bijna allemaal maken ze in meer of mindere mate gebruik van kant-en-klaar, en sommigen geven eerlijk toe dat ze het liefst naar een traiteur of toko rijden voor hun maaltijd. Voor koken hebben de dames geen tijd, en ook als ze klaar zijn met het modellenwerk, zoals Daphne Deckers, lukt het ze niet om echt van koken te gaan houden. Al heeft ze wel al een titel voor een eventueel kookboek: Leckers met Deckers. Maar dat zou eigenlijk maar uit de vier woorden ‘snoep minder, sport meer’ bestaan.

Diëten
En zonder uitzondering zeggen ze allemaal nooit op dieet te zijn geweest. Gezond eten en veel sporten, dat is hun devies. En een enkeling voegt er aan toe het geluk te hebben van de juiste genen. Dit kookboek geeft een leuk inkijkje in hoe deze 11 vrouwen, die dagelijks op hun uiterlijk beoordeeld worden, omgaan met eten. Mooie voorbeelden van hoe het zou moeten zijn, en hopelijk pikt de doelgroep dit op. Al biedt Kokkerellen met modellen natuurlijk geen recept voor een slank leven. Deze vrouwen ervaringsdeskundigen zijn, en geen diëtistes, en dus dat wat bij de één blijkbaar werkt, dat voor de ander niet hoeft te gelden.

Boek: Kokkerellen met modellen – Bastiaan van Schaik – Mistral – isbn: 9789049998370 – te koop bij Bruna

Wil je nog meer leuke tips voor kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Recept Snelle ‘modelproof’ tonijnpizza
Lees ook:Vis & Veg
Lees ook:Video: making of Fashion Food
Lees ook:Mijn keukengeheimen
Lees ook:Bismilla Arabia

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kokkerellen met modellen

  1. Pingback: Recept Snelle ‘modelproof’ tonijnpizza | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>