Lunch in Parijs

Wat gebeurt er als een Amerikaanse alles opgeeft om bij haar grote liefde in Parijs te gaan wonen? Dan kan je een leuke culinaire roman als Lunch in Parijs krijgen. Zelf verwoordt de schrijfster Elizabeth Bard het zo: “Ik voelde me net als Mozes; ik jarenlang door de culinaire wildernis gezworven en was eindelijk thuisgekomen. Ik was niet meer in het land van de kant-en-klare mayonaise.”.

Lunch in Parijs is meer dan een chicklit met recepten.

Het is een goed geschreven, autobiografische roman, waarbij je echt trek krijgt en zin om de keuken in te duiken. En een ander verschil; het eindigt er niet mee dat een vrouw haar grote liefde vindt, het begint er juist mee. De ontmoeting met de van oorsprong Bretonse Gwendal leidt tot een nieuw leven voor Elizabeth Bard in een nieuw land, met alle twijfels, hobbels, culinaire ontdekkingen, onzekerheden, nieuwe vrienden en onbekende gewoonten van dien.

Culinair Parijs ontdekken
Gaan wonen op een andere plek met andere culinaire gebruiken, gerechten en eetgewoontes vraagt soms om een bewonderingswaardige aanpassing. Kaas eten de Fransen na het eten, terwijl de Amerikanen het vooraf op tafel zetten. Zonder dat we het in het begin echt meekrijgen dat ze een kookliefhebber is, ontwikkelt Elizabeth Bard zich daar zeker tegen het einde van het verhaal naar toe. Echt weten wat ze wil, zo ver is ze na een jaar Parijs nog niet. Maar nu een paar jaar na haar aankomst in de lichtstad deze roman er ligt, is ook nu net als in chicklit het verhaal wel rond en staat de toekomst echt voor haar open. En kunnen we hopelijk nog meer van haar te lezen krijgen.

Of koken, want bij alle verhalen in Lunch in Parijs geeft Elizabeth Bard de bijbehorende recepten.

Boek: Lunch in Parijs – Elizabeth Bard – Prometheus – isbn: 9789044613131 – bruna
—-

Lees ook:Leesvoer: De perfecte minnares
Lees ook:Elizabeth Davids beste recepten
Lees ook:Huwelijk, vlees en andere obsessies
Lees ook:meeste goede restaurants in Tokio
Lees ook:Liefde, lust en pasta – Giulia Melucci

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>