Huwelijk, vlees en andere obsessies

Het grote succes zal ze wel niet meer evenaren. Julie Powel begon als blogster, waarbij ze in een jaar de 524 recepten uit de Amerikaanse klassieker Mastering the Art of French Cooking van Julia Child maakte: Julie & Julia. Dat verhaal mocht ze opschrijven in een roman, ook Julie & Julia genaamd, en die werd nog eens verfilmd met Meryl Streep in de hoofdrol, en ook de film werd ook Julie & Julia genoemd.

Tijd voor een andere uitdaging. Met genoeg geld op zak om het een tijdje te kunnen uitzingen zonder in dezelfde vage baantjes te hoeven vervallen als in haar Julie & Julia-tijd, gooide Julie Powell het op een een heel andere boeg. Ze werd slager!

In in de roman die in het Nederlands Huwelijk, vlees en andere obsessies werd gedoopt, kan je daarover lezen. Het is opnieuw een zeer vermakelijk verhaal geworden. Net zoals in Nederland zijn er in de VS ook bijna geen slagers meer die nog zelf alles uitbenen, maar die bijna al het vlees voorgesneden laten aanrukken. Maar in dat vak is Julie – en in mijn ogen meer dan tereht – niet geïnteresseerd. Het is niet voor de tere zieltjes, de bechrijvingen die ze geeft van het uitbenen van het vlees, en alle mogelijke kansen op ongelukken daarbij. En natuurlijk ontbreken de recepten over de bereiding van al dat vlees niet.

Helaas voor Julie is haar dagelijkse leven niet zo overzichtelijk als het uitbenen van vlees. Haar huwelijk staat op springen, omdat zowel zij als haar man Eric een minnaar hebben. Nu blijkt dat dat al speelde tijdens Julie & Julia, maar ja, toen moest dat huwelijk natuurlijk rozegeur en maneschijn zijn. Nu kan het misgaan en dat doet het ook. Of eindigt het op z’n Amerikaans toch wel goed? Dat moet je zelf maar lezen in deze vermakelijke roman.

boek: Julie Powel – Liefde, vlees en andere obsessies – Contact – isbn: 9789025431952  - ook te koop bij Bruna

Lees ook:Julie & Julia op tv
Lees ook:Film Julie & Julia komt eraan (filmpje trailer)
Lees ook:Foodblogster Julie kookt gerechten uit kookboek van Julia
Lees ook:Kookboek Julia Child na 50 jaar bestseller
Lees ook:Leesvoer: De perfecte minnares

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>