Bos op je bord

Het blijft toch een raar idee dat de supermarkt voor velen onder ons de enige leverancier van ons eten is. Een eigen tuintje, of nog bijzonderder eten uit de natuur is wat velen maar gedoe of zelfs eng vinden. Ik niet. Ik houd absoluut niet van schaaldieren, maar schelpjes zoeken op het wad in Bretagne en deze daarna bereiden vond ik heel bijzonder. En daarom vind ik ook het kookboek Bos op je bord zo leuk.

Ria Loohuizen laat je in dit naslagwerk annex kookboek welke paddestoelen je in Nederland zou kunnen plukken. En leuker, hoe je ze het lekkerste kunt bereiden.

In Bos op je bord bespreekt ze hoe paddestoelen groeien, wat heksenkringen zijn, en waar je op moet letten bij het plukken. Want nee, dat is niet verboden in Nederland, al zijn er zeker plaatsen waar je niet mag plukken. Ook de bekendste soorten die in Nederland groeien worden tamelijk uitgebreid beschreven. Het is echter geen naslagwerk voor zelfplukkers, daarvoor is die informatie te summier. Het is, gelukkig voor ons culi’s, vooral een kookboek. Inclusief recepten voor nagerechten!
Ook het recept voor kastanjecrepes met sponszwam komt uit Bos op je bord. Helaas wordt er voor de minder gangbare paddestoelen een alternatief gegeven in de recepten: kies een soort uit dezelfde familie. En daarmee wordt het toch een kookboek voor de plukkers.

Angst voor paddestoelen
Een deel van de angst voor het plukken van paddestoelen van veel mensen komt natuurlijk omdat er giftige paddestoelen bestaan. Als je deze plukt kan je last krijgen van ernstige klachten en erger. En lang niet altijd zijn die giftige soorten makkelijk te herkennen, sterker nog, ze lijken soms op heel goed eetbare paddestoelen. Stop daarom nooit zomaar een paddestoel in je mond!

boek: Bos op je bord – Ria van Loohuizen – Fontaine – isbn 9879059562837 – bruna

Lees ook:Recept Kerstgebakjes
Lees ook:Recept Gevulde kastanjepannenkoekjes met paddestoelen
Lees ook:Recept Soep van paddenstoelen
Lees ook:Nationale appelplukdag
Lees ook:Recept Champignontartaar

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bos op je bord

  1. Pingback: Recept Gevulde kastanjepannenkoekjes met paddestoelen | Koken

  2. MD Shopmy.org

    really loved the article added to my favourites

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>