Liefde, lust en pasta – Giulia Melucci

Een jonge vrouw zonder man, wat is haar tactiek om voorbijkomende mannen aan zich te binden? Het is hier een blog over koken, dus dat is dan ook wat ze doet: koken! En dat is wat er gebeurt in de roman Liefde, lust en pasta. Het verhaal is autobiografisch en de schrijfster ervan, Giuli Melucci begon met dit boek een nieuwe carriere. In het schrijven, al vraag ik me eerlijk gezegd af of ze het niet beter bij het koken zou kunnen houden. 

 

I loved, I lost, I made Spaghetti
In Liefde, lust en pasta lezen we over een jonge vrouw in New York. Ze werkt bij een uitgeverij, heeft een flinke trits vrienden en vriendinnen, maar geen partner. En in de roman komen er een aantal potentiele kandidaten voorbij, elk met zijn eigen (on)hebbelijkheden en culinaire wensen. De hoofdrolspeelster duikt keer op keer in de relatie met een nieuwe man en kookt zich suf voor hem. Precies zoals de titel in het engels (zie de kop van dit stukje) aangeeft. En vanwege haar Italiaanse roots kookt ze veel pasta. Dat is in het kort het verhaal, een soort Sex and the City maar dan over koken, las ik elders. En of ze, oh happy end, eindigt met een man, dat zal ik niet verklappen.

Lezen over koken
Maar helaas helaas, we lezen niet over dat ze kookt. Ze zegt dat wat ze voor haar man-op-dat-moment kookt en dan volgt het recept. Lang niet saai, vaak gelardeerd bij het verhaal passende stukjes tekst. De keer dat ze beschrijft dat ze tegelijkertijd een liedje via Limewire aan het downloaden is, is zeker grappig. Maar we lezen niet dat ze kookt.
Want juist dat is toch de lol van lezen over koken? Dat je door de beschrijving van wat de hoofdrolspelers in je boek uitspoken ook zin krijgt om de keuken in te duiken. En die passie, dat is nu net wat in Liefde, lust en pasta ontbreekt. Nu is dat ook echt het allermoeilijkste, lijkt mij, om te beschrijven wat je zoal doet in de keuken dat iemand anders ervan gaat watertanden, maar toch… Ik miste het echt in het boek.

Verder is het een fijn zomers boek voor op het strand. Lekker makkelijk leesbaar en met leuke recepten om eens uit te proberen als je van het strand afkomt.

Liefde, lust en pasta – Giulia Melucci – H&W – isbn 9789047506270

Koop dit boek bij BOL.com

———————————————————————————————————-

Lees ook:De proefster
Lees ook:Leesvoer: De perfecte minnares
Lees ook:Lunch in Parijs
Lees ook:De keukendochter
Lees ook:Superchef

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Liefde, lust en pasta – Giulia Melucci

 1. © RJ

  Zoals Wim Sonneveld al tegen de glazenwasser zei: “Dat doe je helemaal verkeerd… dat moet je een ander laten doen!”

  Mevrouw Melucci zou me een stuk verstandiger voorkomen als ze de heren in haar leven een pollepel in handen duwde, en zèlf lekker met een goed glas in de sofa kroop. Maarja, dan was dat boek er nooit gekomen.

  Culinaire uitsloverij voor mannen: zinloos. Het omgekeerde lijkt veeleer het geval: de liefde van de vrouw gaat – sprekend uit ervaring – in toenemende mate door de maag. (“Ja enig, meid: en hij kookt ook zo heerlijk…”)

  Even een knuppeltje in het hoenderhok: ‘tuurlijk kookt hij heerlijk: hij is een man! Het zit in de chromosomen. ;-)

  Wat mijn eigen romantische overwegingen betreft: iedere vrouw die zich aan mij zou willen binden (onwaarschijnlijk, doch je weet maar nooit) doet er verstandig aan zo ver mogelijk uit de buurt van mijn aanrecht te blijven. (Tenzij ze de sla wil wassen, natuurlijk… hahaha!)

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn

  Oja, en ja, ik houd ervan als een man lekker kan koken, al doe ik het toch het liefste zelf! ;-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>