De dikke en de dunne (vegetarier)

Vegetarisch eten, waarom zou je eigenlijk? Mark Bittman, culi-columnist van The New York Times heeft er de geeigende antwoorden op: het is beter voor jezelf en het milieu. Het is helemaal niet nodig om iedere dag vlees of vis te eten. Sterker nog, we eten er met z’n allen (in de Westerse wereld althans) veel meer van dan we echt nodig hebben.

Voor een ieder die op z’n minst wat vaker vegetarisch wil koken heeft Mark Bittman De Dikke Vegetarier geschreven. En dit prachtige basisboek zou eigenlijk verplicht bij iedereen op het aanrecht moeten staan.
 

De dikke vegetarier
In het boek  De dikke vegetarier  wordt namelijk niet alleen een fantastische verzameling recepten gegeven, maar ook tips voor je basisuitrusting in de keuken (zowel eetbaar als om mee te werken). Ook worden de belangrijkste technieken in de keuken besproken en volgen er ook een paar handreikingen voor veganistisch koken.
Daarna komen achtereenvolgens salades, soepen, zuivelprodukten, groente en fruit, pasta, granen, peulvruchten, eiwitten, brood, allerlei smaakmakers en desserts aan bod. In totaal ruim 850 culinair plezier, aangevuld met praktische handreikingen, snelle tips en veel achtergrondinformatie over de ingredienten.
En met zo’n droge opsomming doe ik het boek te kort. Want het boek is meer dan volledig, geeft veel variaties en genoeg inspiratie voor een leven lang vegetarisch koken.

De dunne vegetarier
De dunne vegetarier is van een heel ander kaliber. Dit boek legt uit hoe de vertaling van de Dikke Vegetarier in het Nederlands tot stand kwam. Evenals het geweldige Vegeteranean haalde Antoinette Hertsenberg dit boek naar Nederland. En bundelde en passant haar eigen favoriete vegetarische gerechten in De Dunne vegetarier. Dit is een mix van de klassieke vegetarische recepten en variaties daarop.
Voor diegenen die zich al langer in vegetarisch eten hebben verdiept zal dit boekje niet zoveel toevoegen, maar beginnelingen kunnen zeker hierin nieuwe inspiratie opdoen.

Mark Bitman – De Dikke Vegetarier – Karakter – isbn 9789061129479 – koop bij BOL.com
Antoinette Hertsenberger – De Dunne Vegetarier – Karakter – isbn 9789061129578
Koop bij BOL.com

———————————————————————————————–

Lees ook:Lezing Mark Bittman – De dikke vegetarier
Lees ook:De Vegetarier is online
Lees ook:Recept tuinbonen met eieren en croutons
Lees ook:Vegetarisch basiskookboek
Lees ook:Vegetarisch barbecueën

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De dikke en de dunne (vegetarier)

  1. Pingback: Lezing Mark Bittman - De dikke vegetarier | Koken

  2. Pingback: De Vegetarier is online | Koken

  3. Pingback: Vegetarisch basiskookboek | Koken

  4. Pingback: Planet BBQ | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>