Alles uit de kast

Het is een dubbelzinnige titel, dat het tweede kookboek van collega foodblogger en culinair schrijver Karin Luiten meekreeg. Je kunt ‘m heel figuurlijk nemen door ‘alles uit de kast’ te trekken om je bezoek te imponeren en heel erg je best te doen. Maar je kunt ook letterlijk alles uit de kast trekken, waarbij een goed gevulde voorraadkast je enorm kan helpen om lekker te koken.
En beide betekenissen hebben betrekking op dit boek Alles uit de kast. Immers, Karin’s lijfspreuk luidt niet voor niets ‘kleine moeite – groot effect’.

Met het boek wil Karin Luiten dan ook laten zien dat koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn, en hoe je daarbij handig gebruik kunt maken van een goed gevulde voorraadkast. Karin geeft handige tips voor deze voorraadkast, maar ook je koelkast, vriezer en kruidentuin worden door haar onder handen genomen. Maar dat is niet het enige waar Karin je mee helpt.

Het opmaken van restjes
Hoe vaak gebeurt het jou niet dat je nog een stukje komkommer, wat gekookte pasta of een restje van dit of dat in je koelkast ligt te verpieteren? Bij mij gebeurt dat regelmatig. En dan is het de sport om deze producten niet te laten verschimmelen, maar om ze te gebruiken zolang ze nog eetbaar zijn. Hoe klein de restjes ook zijn, Karin Luiten heeft er wel een oplossing voor. Desnoods serveer je de hapjes als een amuse, dat doen topkoks tenslotte ook.  

Estafettekoken
Karin geeft je niet alleen recepten, maar ook allerlei verwijzingen naar andere recepten in het boek waarmee je overgebleven ingredienten kunt opmaken. En zo geeft ze tips om de rest van de ananas, die je overhoudt bij het maken van de crumble met ananas en kokos te gebruiken voor een ananassalsa, gaat de mascarpone in een stapeltaartje en kan je met de kokos gehaktballetjes opfleuren. En die salsa van ananas kan eventueel weer gecombineerd worden met een vistortilla met avacado. En zo combineert Karin Luiten veel van de recepten in haar boek. De ondertitel ‘Slim koken met vers & voorraad’ doet het boekje dus alle eer aan.

En denk nu niet dat je dit boekje niet nodig hebt. Iedereen heeft ‘last’ van restjes. Dat bewijzen ook de 8 interviews met bekende Nederlanders zoals schrijver Ronald Giphart, tv-persoonlijkheid en wijnkenner Astrid Joosten en wijnschrijver Harold Hamersma.

Karin Luiten – Alles uit de kast – Becht - isbn 9789023012399

Koop dit boek bij BOL.COM

Lees ook:Recept crumble met ananas en kokos
Lees ook:Recept Kip uit de wok met ananas en peultjes
Lees ook:Kerstmenu uit kookboeken
Lees ook:foodblogger debuteert met beste kookboek
Lees ook:De heimweekeuken

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Alles uit de kast

  1. Pingback: Kookboeken van Sinterklaas of de Kerstman | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>