De kruisbes

Een mens is nooit te oud om te leren. Dat is een van de redenen waarom ik blog en twitter. Zodat ik op onderzoek kan uitgaan om nieuwe dingen te ontdekken, en deze soms ook van mijn lezers te horen krijg. Reacties stel ik daarom altijd zeer op prijs! En emailtjes ook.

En vorige week kreeg ik een emailtje van Okke Amerongen over de kruisbes. Want hij heeft speciaal voor de kruisbes  een website gemaakt!

De kruisbes, dat is nou echt zo’n vergeten fruit. Op de website telde ik snel zo’n 15 verschillende rassen, die gele, rode of groene bessen opleveren. En natuurlijk verschillen ze ook in smaak. Op de site verzamelt Okke lekkere recepten met kruisbessen.

En wil je ze zelf (weer) eens proeven? Kijk of een van de genoemde zelf-pluktuinen bij jou in de buurt is, of zeur er om bij je groentenboer. Net zo lang tot ie ze een keer voor je heeft! En dan weet je wel waar je moet wezen voor de lekkerste recepten. Kijk maar eens op www.kruisbes.nl!

Wat vind jij van kruisbessen? Of heb je ze nog nooit gegeten?

Lees ook:Hopscheuten
Lees ook:Heel veel kookfilmpjes
Lees ook:De keuken in met Nigella Lawson
Lees ook:Ook nieuwe serie Smaken Verschillen
Lees ook:De wilde keuken – nieuw tv-programma Wouter Klootwijk

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “De kruisbes

 1. Saskia

  Haha, blijkbaar heeft Okke heel wat bloggers bestookt met een mailtje over zijn kruisbessenwebsite. Maar het is wel een leuke website inderdaad! Lang leve de “stekelbezen”!

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn Auteur

  Ach, het is voor het goede doel, toch? Iedereen aan de kruisbes! ;-)

    /   Reply  / 
 3. MrOoijer

  Kroezels, heerlijk.

    /   Reply  / 
 4. Okke

  Bedankt voor de promotie. Ik ga ook nog een artikel maken over alle dialect namen voor de kruisbes. Daar zijn er inmiddels heel veel van. Nu vandaag eerst lekker fruit plukken!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>