Foodbloggers maken van Koninginnedag een culinair feest

De ideeën voor het enige Nederlandstalige foodlogevent blijven maar vloeien. De afgelopen maanden werden alle Nederlandstalige foodbloggers opgeroepen om te koken met alcohol, om onbekende culinaire oorden te verkennen en om hun favoriete familierecepten prijste geven.

En ook voor april is er weer een leuk uniek thema verzonnen. De foodbloggers worden opgeroepen om van Koninginnedag een waar culinair festijn te maken. Weg met die slappe frieten, troosteloze broodjes shoarma, veels te vette loempia’s en andere treurnis. Nee, we gaan Het Volk verblijden!

Organisatrice van de maand april Maaike van Kessel formuleert het zo:

Koninginnedag wordt gevierd sinds 1949 en is een echte Nederlandse nationale feestdag. Bij Koninginnedag denk ik aan vrijmarkt, versierde fietsen en Oud- Hollandse kinderspelen. Maar ook aan KoninginneNach, Konninginnedag in Amsterdam (met een boot op de gracht) en muziek en dansen. En waar gefeest wordt, wordt gegeten. Elk jaar zijn er weer velen die hun handelsgeest tonen en hun (zelfgemaakte) etenswaar aan de hongerige man/vrouw proberen te brengen. En elk jaar staan er berichten in de krant dat het eten op de vrijmarkten toch niet aan de normen voldoet.

Kortom: Koninginnedag kan beter op culinairgebied. Waar zouden jullie de massa mee willen verblijden? Of waar denk je dat je kinderen rijk mee zullen worden op de Vrijmarkt? Of waar kom jijzelf mee in Oranje-sferen?

Laat op het blog van Maaike weten dat je meedoet. Heb je geen blog, dan kan je toch meedoen, door een recept in te sturen naar Maaike, een reactie hieronder achter te laten (dan geef ik ‘m door – beloofd!) of bij Maaike.

Eerder verschenen hier op koken.blog al een aantal oranje-recepten. Typ daarvoor oranje in het zoekvenster rechtsboven op de pagina in!

Lees ook:Een kleurrijk Kerstmenu
Lees ook:Foodbloggers maken reis naar het culinaire onbekende
Lees ook:Recept Oranje tompoes
Lees ook:Recept Koninginnedag cocktail
Lees ook:Foodbloggers koken met alcohol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>