Rubriek: Buitenland

Hier vind je regelmatig posts over het buitenland. Exotische recepten, de leukste adresjes, nieuws en mooie reportages.

Happen in Hongkong

Zoals ik eerder al schreef, ben ik op culinaire ontdekkingsreis geweest in Hongkong en daar heb ik zo veel mogelijk in mijn mond gestopt. Van vegetarische dim sum tot gedroogde en geroosterde inktvis. Niet alles was even geslaagd. Een overzicht: (Foto’s: Katja Brokke, tenzij anders vermeld)

Lees verder...

Video: food around the world

Een zes weken durende wereldreis in 1 minuut. Wel een heel erg lekkere minuut, want Rick Mereki, Andrew Lees en Tim White legde alles vast wat ze in hun mond stopte. Het resultaat: een vlot geknipt, leuk dondernamiddagfilmpje.  Move, eat, learn is een initiatief van STA Travel.

Lees verder...

Handen uit de mouwen in de Franse Alpen

Of ik het nou bewust doe of onbewust: ik haal altijd ontzettend veel inspiratie uit het buitenland. Zowel op persoonlijk vlak als op culinair vlak. Vreemde smaken, ingrediënten, gewoonten… In de Franse Alpen kun je deze winter helemaal losgaan bij verschillende topkoks. Bijvoorbeeld in Saint Martin de Belleville waar je bij  René en Maxime Meilleur van La

Lees verder...

Recept: tweesterrendumplings uit Hongkong

Ik had eind november het geluk dat ik voor verschillende media naar Hongkong mocht om daar te genieten van alle culinaire geneugten. Op dag één bezochten we gelijk tweesterrenrestaurant Ming Court en kregen we een rondleiding door de enorme keuken. Maar daar bleef het niet bij! We werden aan het werk gezet met varkensdij, garnalen en shiitake

Lees verder...

Culinair Hongkong: coming soon!

Nog één nachtje slapen en dan stap ik op het vliegtuig naar Hongkong! Binnenkort vind je op koken.blog.nl dus een overzicht van de lekkerste adresjes, exotische recepten én een interview met de Nederlandse Richard Ekkebus van Restaurant Amber. Op naar de toko!

Lees verder...