Kookles op vakantie

Lekker eten op vakantie. Daar houd iedereen van. Op het strand liggen, kerken, ruïnes en landschappen bewonderen: eigenlijk is het allemaal maar tijdverdrijf. Je moet immers de dag een beetje zien door te komen, voor het tijd is om aan te schuiven voor de local cuisine. Het zou me niets verbazen als daarom vakanties in landen rondom de Middellandse Zee zo populair zijn. Daar heerst immers de cultuur van de mediterrane lunches. Als het zo rond de middag te warm wordt om buiten te vertoeven, verschuil je je op een overdekt terras of in een knus restaurantje en doe je je te goed aan lokale specialiteiten (verse vis!), vergezeld van een glas of wat niet al te dure vakantiewijn. Daarna: siësta! Om vervolgens nog even naar buiten te gaan – en ‘s avonds hetzelfde eetritueel te herhalen. Geen wonder dat na de zomer de damesbladen altijd volstaan met tips om die overtollige vakantiekilootjes weg te krijgen.

Kookcursus

Lekker koken, daar houden ook veel Nederlanders van. En op winteravonden of in het weekend wordt er nog weleens een kookcursusje gedaan om de culinaire vaardigheden wat op te krikken. Italiaans, of klassiek Frans, met een wijnproefworkshop erbij om helemaal indrukte maken op je collega’s die langskomen.

Authentieke keuken

Het is een prachtig idee om vakantie, lekker eten en nog beter leren koken te combineren, maar het was altijd een behoorlijke zoektocht om een goed vakantieadres te vinden waar je tegelijkertijd kunt proeven van de authentieke keuken van je vakantie bestemming en zelf je kookkunsten kunt verbeteren. De meeste aanbieders zijn moeilijk te vinden. Met de introductie van BookCulinaryVacations.com vind je alles overzichtelijk op één website. Hier lees je reviews en kun je prijzen vergelijken en maak je keuze uit culinaire vakanties van meer dan 150 aanbieders over de hele wereld.

Echte kenners

Op de website staat een groot aantal bestemmingen in verschillende prijsklassen, van dichtbij to heel ver. Je kunt naar India, Italië of Peru, maar overal ligt de nadruk op de lokale keuken en wordt er les gegeven door echte kenners daarvan. Je kunt niet alleen zoeken op nationaliteit van de keuken, maar bijvoorbeeld ook op specialismes als veganistisch of vegetarisch. Er zijn customer reviews om je een indruk te geven van de kwaliteit en de service.

Chef certificate

Het is ongetwijfeld waar: ondergedompeld worden in de cultuur van het land en tegelijkertijd de authentieke keuken beleven geeft een hele nieuwe dimensie aan het fenomeen kooklessen. Ik ga sparen voor de 12-weekse Chef Certificate Course bij de fameuze Ballymaloe Cookery School in Ierland. Kost ruim 12.000 euro, maar dan kun je wel zeggen dat je je koksdiploma bij een gerenommeerde Ierse school hebt gehaald!

Meer info: www.BookCulinaryVacations.com

BookCulinaryVacations is a een wereldwijde reis aanbieder. De website biedt culinaire vakanties van meer dan 150 aanbieders.

Lees ook:Meisje (3) loopt weg om karbonaadje
Lees ook:We gaan niet zonder kaas, drop en hagelslag op vakantie
Lees ook:Herman den Blijker stuurt restauranteigenaren met vakantie
Lees ook:Je eigen pop-up restaurant op Restaurant Day
Lees ook:Win de keuken van Life and Cooking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>