Doe mee in een film over Johannes van Dam

Ze liep al een tijdje met de plannen rond, de Amsterdamse Bianca Tan, om een film te maken over Johannes van Dam. Maar goed, zie daar maar eens de financiering van rond te krijgen.. Dus bedacht ze een unieke actie: we maken de film gewoon met z’n allen!

Iedereen kan bijdragen en dan zijn/haar eigen naam teruglezen op de aftiteling. Dat kost je dan minimaal 25 euro, maar als je iets ludiekers wilt, dan kan dat ook! In 10 weken wil Bianca Tan 100.000 euro bij elkaar krijgen om de documentaire over Neerlands bekendste restaurantcriticus te kunnen realiseren.

Meedoen kan trouwens ook op een andere manier
 

Figureren in De keuken van Johannes?
Een andere optie is om te figureren in de film De keuken van Johannes. Je kunt namelijk ook je culinaire verhalen over Johannes met ons allemaal delen. De leukste verhalen zullen een plekje krijgen in de film. Ook de premiereplek is al bekend: in april 2013 zal De keuken van Johannes voor het eerst vertoond worden tijdens het Film Food Festival.

Bijdragen aan de film
Er zijn verschillende mogelijkheden. Op de website Nieuwspost kan je (rechts op de pagina) kiezen uit een paar vaste opties. Je naam op de aftiteling (25 eur0), een gouden gesigneerde Dikke van Dam (60 euro) of een kaartje voor de première met voorafgaand een diner (100 euro). Maar je kunt ook zelf een bedrag kiezen. En als je mee doet, maak je ook nog kans op een leuke prijzen

Gouden eetbijbel
Later dit jaar komt de Dikke van Dam, vaak genoemd als dé eetbijbel van Nederand, ook uit in een gouden editie. Tegelijk verschijnt er een app op basis van dit boek. 2012 wordt hét jaar van Johannes van Dam. Nouja, als ook jij je bedrage aan de film wilt leveren.

Volg het blog op De keuken van Johannes om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

 

Lees ook:Johannes van Dam overleden – trending op twitter
Lees ook:Kookboek Troostpuree
Lees ook:Beste Johannes
Lees ook:Food Film Festival 2014
Lees ook:Verhalenvertellers gezocht!

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Doe mee in een film over Johannes van Dam

 1. Herna

  Wat een geluk dat ik jouw blog lees! Van Johannes van Dam had ik nog nooit gehoord. Dat heb je als je 37 jaar in Spanje woont en de Parool hier helaas niet kan kopen. Meteen even de wikipedia gelezen. Ga wel even deze week verder snuffelen voor info over Johannes.
  Maar wat een leuk initiatief om zo de film te financieren.

    /   Reply  / 
  1. Yoka

   Herna,
   Ik ben op zoek naar een iemand die de website YellowChef in spanje kan gaan beheren. Nederlands en spaans sprekend en goed op de hoogte is van de culinaire wereld. YellowChef is een online platform voor thuiskoks en foodlovers om specialiteiten te kopen en verkopen. Van je favoriete taart tot ingemaakte groenten, jams, patés, soep etc. De site zal in nederland medio juni gelanceerd worden, maar we willen vrij snel in andere landen in Europe starten. Laat me het weten als je iemand kent die dit zou kunnen doen.

     /   Reply  / 
   1. Herna

    @Yoka,
    Ik denk dat ik wel de capaciteiten heb,maar door mijn ziekte ben ik helaas niet in staat lang achter de computer te zitten en een site te beheren. Hier in mijn dorp is de kans nihil om iemand te vinden,maar misschien heeft een van de bloggers van het barcelona.blog.nl wel interesse. Hij heet Ferenz, je kunt het allicht vragen.
    Succes en groeten,
    Herna.

      /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn Auteur

  37 jaar alweer? Dan is het zeker niet zo gek dat je Johannes van Dam niet kent, al gaat hij ook alweer een tijdje mee.. Daarom ook dit eerbetoon in de vorm van deze film en het gouden boek. Hij staat hier bekend als culinaire alles- of betweter (net wat je wilt) en kan met zijn recensies een restaurant maken of breken. Heel Amsterdam volgt zijn adviezen bijna blindelings op. Je begrijpt, ik woon er niet ;-)

    /   Reply  / 
 3. Herna

  Ja,ja de tijd vliegt,op 30-4-75 (bijna 37 jaar) kwam ik aan in een klein dorp,zou 9 maanden blijven werken in het enige buitenlandse restaurant maar het is iets uitgelopen!
  Ik lees wel veel recenties van restaurants online. Gewoon omdat ik het leuk vind,want veel kom ik de deur niet meer uit helaas.
  Alhoewel..verleden week voor mijn verjaardag met krukken in het vliegtuig gestapt voor 1 1/2dag en heerlijk gegeten in Bournemouth.

    /   Reply  / 
 4. Edith Dourleijn

  Iets uitgelopen??? ;-)
  En wat cool, gewoon even voor 1,5 dag het vliegtuig instappen. Maar ja, een verjaardag moet je vieren, en dat kan je dan maar beter goed doen. Geweldig!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>