Zelf ijsjes maken?

Op vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag maak ik heel snel ijslolly’s.

Of ik de Zoku Quick pop maker wilde uitproberen. Nadat me uitgelegd was dat je daarmee heel snel ijslolly’s kunt maken, zei ik luidkeels ja. IJsmachines, voor volle bakken ijs, die ken ik wel. Maar dit is nieuw en ik was er erg nieuwsgierig naar. 
 

Wat is het?
De Quick pop maker is dus een ijsjesmaker. Het bestaat uit een bak met drie holtes en stokjes om het ijs op te maken. De bak zet je 24 uur in de vriezer. Op het moment dat je zin hebt in een ijsje, maak je de basis. Deze doe je in de holtes, dan steek je het stokje erin en voilá, na een minuut of 6 heb je een ijsje.

En werkt het?
Ik heb verschillende ijsjes uitgeprobeerd. Ik begon met een eenvoudig sinaasappelijsje, maar probeerde al snel het zomerijsje met meloen, limoen en basilicum. De eerste keren vond ik het erg spannend. Op het ijsstokje draai je de grote oranje knop (zie de foto hierboven) en daarmee draai je net zolang tot het ijsje loskomt. Veel kracht zetten is niet nodig. Wel moet je echt zorgen dat je niet meer vulling in de holtes doet dan aangegeven, anders wordt het erg lastig om het ijsje te verwijderen. Dat weet ik uit ervaring. ;-(

Kookboekje
Maar naast deze eenvoudige fruitijsjes kan je veel meer. Dat blijkt wel uit het kookboekje IJslolly’s dat ook te koop is. IJsjes met chocolade, maar ook ijsjes die naar bijvoorbeeld aardbeiencake en pompoentaart smaken. Ook staan er leuke tips in om ijsjes te decoreren of om laagjes in je ijsjes te maken. Zo vergevorderd ben ik nog niet, maar nu de zomer toch echt gaat beginnen, kan ik los. De bak staat al weer in de vriezer!

Tip
De recepten in het kookboekje zijn altijd voor 6 ijslolly’s, die je in 1 keer kunt maken. Bij sommige ijsjes kan je er 9 maken, maar daarna moet de bak echt weer terug in de vriezer. Als je niet met z’n zessen thuis bent, moet je de rest invriezen. En dan wordt een extra setje stokjes wel handig als je wat verschillende ijsjes op voorraad wilt maken.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe eenvoudig het is.

ZOKU Quick Pop Maker – adviesprijs 59,95, receptenboek 9.95.

Lees ook:Magnum komt met likeurijsjes
Lees ook:Margaritaijs nu ook te koop
Lees ook:Vrouwen likken het liefst aan Daniel ‘James Bond’ Craig
Lees ook:Hoge claim om val over frietje
Lees ook:Mini-cursus eten met stokjes (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>