Flexibele spatel [de testkeuken]

Iedere vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag ben ik lyrisch over de flexibele spatel.

Ik geef het eerlijk toe. Het heeft even geduurd voor ik de voordelen inzag van een flexibele spatel. Maar nadat ik er een keer mee gewerkt had bij iemand anders, was ik om! Wat een onmisbaar hulpmiddel. 

Wat is het?
Tja, gewoon een spatel, waarbij het bovenste gedeelte van een flexibele kunststof (siliconen) gemaakt is. Je hebt ze in talloze vormen, soorten, maten en prijzen.  Ik heb er twee, heel eenvoudige varianten, gewoon in de supermarkt gekocht.

Werkt het?
Ja! Voor het omschepwerk in een wok gebruik ik nog altijd een houten spatel. Maar voor bijna alle andere zaken waarbij je een spatel nodig hebt, pak ik de flexibele. Je kunt er heel makkelijk ronde kom mee leegschrapen (handig bij het bakken). Ook gebruik ik de mijne als ik een stukje vlees in de pan wil omdraaien (en even mijn knijper niet bij de hand heb). Door de zachte flexibele randen kan je deze makkelijk onder het vlees steken. Ook het losschrapen van de aanbakresten als ik een jus of saus in het bakvet wil maken, gaat heel makkelijk met deze spatel.

Gebruik jij ‘m ook? En nog in andere situaties dan ik hierboven beschreef?

Lees ook:FireWire [de testkeuken]
Lees ook:Firewire Born2Grill-kookboek
Lees ook:Circulon pannen [de testkeuken]
Lees ook:Recept geflambeerde coquilles met spek
Lees ook:Handboek voor de perfecte steak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>