Knoflooksnijder [de testkeuken]

Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek op koken.blog.nl. Iedere vrijdag test ik een product uit. Vandaag bespreek ik een nieuw soort knoflooksnijder.

In veel recepten staat dat je knoflook moet fijn hakken. Daar kan je een knijper voor gebruiken, of een mes. Bij mij ligt de knijper ongebruikt in de la, omdat ik altijd mijn mes gebruik. Deze heb ik nu eenmaal toch al in mijn hand, ik weet hoe ik moet hakken en het scheelt weer afwas. Je zult begrijpen dat ik de eerste weken dat deze knoflooksnijder op mijn aanrecht stond, ik hem iedere keer vergat.

Maar goed, met wat opletten heb ik de stamper, zoals ie hier in huis is gaan heten, toch een paar keer uitgeprobeerd.

Want zo ziet ie er toch wel een beetje uit; als een groot uitgevallen stamper. En je maakt er tenen knoflook mee fijn. Daarmee is precies beschreven wat het is.

Hoe werkt het?
De werking is dan ook eenvoudig. Je haalt de zwarte ‘stamper’ uit de gekleurde huls. Daar leg je een gepeld teentje (of meer) knoflook in en je duwt deze met de stamper door het scherpe roostertje onderin. De knoflook komt er dan aan de onderkant in heel dunne reepjes weer uit. Je moet er wel wat kracht voor zetten, maar de hele teen knoflook stamp je er dan doorheen. Je moet de teen wel eerst van de schil ontdoen. Als je dat niet doet, wordt de schil gewoon door de gaatjes meegeperst. Dat heb ik getest!

En hoe bevalt het?
Ik was wat sceptisch, maar dat was vooral omdat ik geen knoflooksnijder nodig heb. En omdat je de knofook toch eerst moet pellen, heeft het voor mij ook geen extra toegevoegde waarde. In de gemiddelde knoflookpers kan je de teen gewoon met de schil fijn knijpen en blijft de schil achter in het vulvakje, dat is handig. Maar deze knoflooksnijder is prachtig, is een leuk kado om te geven, kan in de vaatwasser en is reuze mooi om zo op het aanrecht te laten staan. Ik vrees dat dat laatste lot deze stamper hier in huis beschoren blijft.

Knoflooksnijder, Rosti Mepal, 14,99 euro

-

Iedere vrijdag gaat de testkeuken van koken.blog.nl open en test ik keukengerei of proef ik eetwaar. Heb of ken jij ook een product dat je door mij wilt laten testen, neem dan contact met me op.

Lees ook:Knoflookrevolutie
Lees ook:Testkeuken: maalsteen
Lees ook:De pureeknijper [de testkeuken]
Lees ook:Recept Linzensoep
Lees ook:Recept Tzaziki

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>