Koekjesdag

5 oktober is het nationale Koekjesdag. Wij doen mee. En niet alleen omdat we gek zijn op koekjes. Omdat koken.blog het initiatief van harte steunt roepen we deze week uit tot Koekjesweek. Een week lang elke dag een koekjesrecept, koekjesverhaal of koekjesbaktips. Jum!

Nationale feestdag
Koekjesdag is in 2009 bedacht door cabaretier Jasper Smit, die wegens een hersenschudding verbannen werd van zijn tv en computer. Uit verveling ging hij op zoek naar een andere bezigheid, koekjes bakken. Binnen twee uur had hij honderden koekjes gebakken. Omdat hij ze niet allemaal alleen op kon eten, ging hij ze uitdelen in de buurt en dat bleek superleuk. Hij had met allerlei buurtgenoten een gesprekje van precies één koekje lang en zo leerde hij de hele buurt kennen! Met zijn geschudde hersens dacht hij: “Zou het niet tof zijn als iedereen elkaar koekjes zou geven?” Want jaren na het koekjes uitdelen in zijn buurt word hij nog steeds gegroet op straat. En dat is precies wat je nodig hebt om je thuis te voelen in je buurt. Jasper besloot op dat moment om een nationale feestdag te starten, puur om te zien of dat kan. Over 10 jaar viert iedereen Koekjesdag!

Wij doen mee. Jij ook?
Nadat de nieuwe feestdag was geboren sloten er jaarlijks steeds meer koekjesbakkers in het land aan. En jij kunt ook meedoen. Koekjesdag is niet commercieel en word gedragen door enthousiaste koekjesbakkers door het hele land. Iedereen mag er zijn eigen invulling aan geven. Trakteer jouw buurt op Koekjesdag op zelfgemaakte koekjes. Want hoe leuk is het ook als je buren jou trakteren op koekjes? Daar zeg je toch geen nee tegen? Het doel van Koekjesdag is om in contact te komen met de mensen uit jou buurt. Maak een praatje door middel van een koekje en leer mensen kennen. Een gezellig ouderwets een praatje met een koekje erbij! Hartstikke leuk.

Ook in jouw buurt?
Dat het initiatief door heel Nederland goed ontvangen wordt maakt de koekjeskaart snel duidelijk. Hier kun je zien of er ook in jouw buurt wordt gebakken. Doe je ook mee? Vul dan ook je postcode even in. Zo maken we van Nederland één grote koek.

 

 

 

 

Lees ook:Niks zo Hollands als cookie
Lees ook:Nationale kookstudioweek 2009
Lees ook:Koekjesbakker Holtkamp verklapt zijn toprecepten
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Nationale pannenkoekendag 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>