Food Film Festival 2014

Het was te verwachten. Als je ieder jaar hard werkt om het Food Film Festival nog beter, leuker en lekkerder te maken, dan wordt filmhuis Studio/K  als locatie al snel te klein. De Westergasfabriek in Amsterdam biedt gelukkig meer mogelijkheden. Dus dit jaar kun je hier op 9, 10 en 11 mei terecht voor een nieuwe serie foodfilms.

Meer dan films
Eigenlijk doet de naam tekort aan het festival. Want niet alleen foodfilms kun je hier bekijken. Er zijn tientallen workshops van professionele chefs, een ambachtelijk markt, sprekers en debatten. Extra bijzonder dit jaar is het pop-up restaurant FFF van Joris Bijdendijk van sterrestaurant Bridges.

Gouden Tickets
Het volledig programma is pas vanaf 28 maart bekend en toegangskaarten zijn pas te koop vanaf begin april. Uit ervaring weten we dat kaarten snel uitverkocht zijn. Wil je er zeker van zijn dat je het beste niet mist, houdt dan de Gouden Tickets in de gaten. Dit zijn niet zomaar tickets, maar exclusieve Gouden Tickets. Met deze Gouden Tickets krijg je een unieke eet- en filmervaring: een sterrenwaardige lunch, bereid door nationale en internationale gastchefs van het hoogste niveau met daarna een passende foodfilm.

De eerste Gouden Tickets zijn vanaf donderdag 27 februari te verkrijgen voor €120,-. Weet je er een te bemachtigen dan geniet je op zondag 11 mei van een bijzondere lunch bereid door sterrenchefs Joris Bijdendijk, Alain Caron en de broers Jacques en Laurent Pourcel, van Le Jardin des Sens in Montpellier. Jacques en Laurent zijn befaamde chefs met restaurants over de hele wereld, waarvan die in Montpellier bekroond is met een Michelinster.

Met deze toegangskaart krijg je die dag ook nog toegang tot twee bijzondere culinaire films. Die eerste is een film over de gebroeders Pourcel zelf: L’Universelle des Pourcel. Zij zullen na afloop ook in de zaal aanwezig zijn voor vragen. De tweede film die wordt vertoond is Inside the Best Restaurant in the World: El Celler de Can Roca. Deze film gaat over de drie broers Roca die dit jaar Noma van de troon hebben gestoten als beste restaurant van de wereld. De film is een kijkje in het leven van deze drie broers die avond aan avond in het Catalaanse El Celler de Can Roca de sterren van de hemel koken.

Meer informatie vind je op foodfilmfestival.nl

 

 

Lees ook:vader en zoon hebben beste café van Nederland
Lees ook:Oceanen leeg in 2048?
Lees ook:Ferran Adria opent snackbar
Lees ook:Doe mee in een film over Johannes van Dam
Lees ook:Food Film Festival 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>