JustWater drinkfles

Hoe het kwam, ik weet het niet, maar ineens liep iedereen rond met een flesje water. Eerst van een bekend watermerk, later kwamen ook de thuismerken. En met de stijgende populariteit kwam er ook kritiek.

Maar hoe zit het nou?

Water drinken is gezond?
Water drinken is op zich een goed idee. Het zit vol mineralen die ons lichaam nodig heeft, en is vele malen beter dan de hele dag frisdranken of fruitsapjes drinken. Maar het is niet nodig om gebotteld water te kopen. Ten eerste is het Nederlandse kraanwater van goede kwaliteit. Sterker nog, water als Bar-le-Duc en Sourcy komen in de regio Utrecht ook gewoon uit de kraan.

Verspilling van flesjes
Maar de kritiek richt zich dan ook niet hierop. Wel op de enorme verspilling van het alsmaar kopen van steeds weer nieuwe waterflesjes, die ook nog over grote afstanden vervoerd moeten worden. En daarom kopen veel mensen 1x een flesje, en vullen dat telkens opnieuw met dat lekkere water uit de kraan. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook aanzienlijk goedkoper. Mooi, dan doen we dat toch?

Maar hervullen is ook niet alles
Maar ook daarvan is bekend dat dat ook niet de beste oplossing is. Door het regelmatig lurken aan het flesje komt het vol met bacteriën te zitten, die niet zo gezond zijn. Al is dit niet volgens iedereen ongezond. Hoe dan ook, je kunt deze flesjes met hun smalle opening vaak niet goed schoonmaken.

Dus wordt het tijd voor een duurzame oplossing, dacht Rosti Mepal. En zij komen met een hersluitbare en lekdichte fles, die in de vaatwasser kan en waar je ijsblokjes in kunt doen (!). De dop is zo vormgegeven dat je hem er niet helemaal af hoeft te draaien, waardoor het ook een handig flesje voor op de fiets of in de auto wordt. JustWater heet ie, en hij is nog best mooi ook! Hij is alleen ietsjes groter dan zo’n plastic flesje, maar goed, dat moet je dan maar voor het milieu en je eigen gezondheid overhebben! Ik ben in elk geval ‘om’.

JustWater – te koop voor 7,99 euro – verkooppunten zijn de betere huishoudspeciaalzaken, maar ook bij sportwinkels, kmpeer- en caravanwinkels, designwinkels en ook via webwinkels. Of bel voor verkoopinformatie met  Rosti Mepal, telefoonnummer 0573 257233.

Lees ook:Rosti Mepal-tentoonstelling
Lees ook:Knoflookrevolutie
Lees ook:Wereldwaterdag
Lees ook:Smoothies geen vervanger fruit en groenten
Lees ook:Ook wij moeten aan de insecten

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “JustWater drinkfles

 1. Lia

  Oh, die wil ik best hebben… waar kan ik die kopen? Ik vind het Zoetermeerse water niet echt lekker en neem dus altijd een flesje mee, gevuld met Haags water.

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn Auteur

  Ik denk in elk geval bij kookwinkels, Lia. Maar ik zal het voor je navragen! En grappig dat je dit doet. Mijn moeder is opgegroeid in Leiden en iedere keer als de daar later weer kwam, hing ze direct onder de kraan omdat ze het water daar zo lekker vond!

    /   Reply  / 
 3. Edith Dourleijn Auteur

  Het staat inmiddels in het bericht erbij, Lia, waar je de JustWaterfles kunt kopen!

    /   Reply  / 
 4. laura

  haha best grappig

    /   Reply  / 
 5. geraldo

  Wat goed. Check ook nog even jointhepipe.org. kraanwater flesjes met een goed doel.
  ook leuk.

    /   Reply  / 
 6. Lia

  @Edith: thanks! Ik zal eens hier in Rijswijk kijken.

    /   Reply  / 
 7. Rob

  Kijk eerns op http://www.purityh2o.eu voor De DOPPER en SIGG drinkflessen en innovatieve duurzame waterreinigingssystemen voor heerlijk smakend schoon en gezond drinkwater uit normaal kraanwater. Voor 17.00 uur besteld, morgen in huis!

    /   Reply  / 
 8. Sharon

  Herbruikbare drinkflessen zijn hier verkrijgbaar!

    /   Reply  / 
 9. Tom

  Er is nu ook een merk voor Nederlands kraanwater: krnwtr. Kijk voor leuke rvs drinkflessen en glazen karaffen op http://www.krnwtr.nl
  en maak een statement voor kraanwater!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>