Digitaal varken, echt varkensvlees

Varkens

Met z’n allen een varken kopen dat een goed leven heeft gehad. Dat is het idee achter www.koopeenvarken.nl, een crowd butching project. Hobbykoks kunnen een deel van een varken kopen op het moment dat het beestje nog lekker in de modder rolt. Is het hele varken verkocht, dan wordt het geslacht en in pakketjes met speklappen, schnitzels en worst bij de bestellers thuisbezorgd.

De varkens zijn Heldervarkens, een ras uit de Achterhoek. Net zo smaakvol als het Spaanse iberico-varken, zeggen de initiatiefnemers van het project. Het varken krijgt veel ruimte om te spelen en te rennen, eet gezond biologisch graan, stro en mais en groeit lekker lang door, tot een gewicht van dik negentig kilo. Fijn voor de varkens én voor het vlees. De vleespakketten kosten 99,95 voor bijna acht kilo vlees. Genoeg voor 28 maaltijden, volgens de website.

Vergelijkbaar idee, zelfde initiatiefnemers: www.koopeenkoe.nl.

Lees ook:Spareribs met cola van de barbecue
Lees ook:Alleen de knor wordt niet gebruikt – Yvonne Kroonenberg
Lees ook:187 producten gemaakt van een varken
Lees ook:1 op 10 biggetjes sterft vroegtijdig in bio-industrie
Lees ook:Jort Kelder maakt bezwaar tegen 80.000 rookworsten voor Elfstedentocht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>