De Eenhoorn [lekker adresje]

Lekker koken en genieten daarvan begint met goede ingrediënten en fijn keukengerei. Daarom zet ik op zondag  een lekker webadresje in het zonnetje.

Vandaag is dat De Eenhoorn, een winkel voor koffie, thee, sigaren en biologisch-dynamische wijn. Koffie en thee van De Eenhoorn kun je drinken bij de betere restaurants, maar er is in Kampen ook een winkel. En natuurlijk kan je ook online je favoriete producten bestellen. Reden genoeg om eens wat meer over De Eenhoorn te weten te komen.
  

Eerst even voorstellen
De Eenhoorn is ontstaan uit Sigarenfabriek De Olifant, die al sinds 1832 bestaat. Beide hebben dezelfde filosofie: de beste grondstoffen ter wereld naar Kampen halen en er mooie en bovenal lekkere producten van maken. En het mooie is, bij de inkoop wordt gekeken naar duurzame verbouw en eerlijke prijzen voor de producenten in de herkomstlanden. De fysieke winkel bestaat al langer dan de webwinkel, maar omdat niet iedereen even op en neer naar Kampen reist voor koffie of thee, is de webwinkel een fijne aanvulling.

Must haves
Dat is zonder twijfel koffie uit de Cup of Excellence. Dat is een internationale wedstrijd voor koffie, die kwaliteitskoffie meer bekend maakt en de positie van de koffieboer op de wereldmarkt verbeterd. De koffie die hoog eindigt wordt geveild, en De Eenhoorn weet meestal wel 1 of 2 balen van zo’n topkoffie te bemachtigen.. Maar ook de Ethiopische koffie Yirgacheffe is een heerlijk fruitige koffie. En voor de theeliefhebbers is de wat minder bekende, maar heerlijk vol boterige wulongthee is een aanrader. Of maak een ijsthee van de thee Beauté Académique.

Mijn mening
Tja, ik ken de thee (koffie drink ik niet) van De Eenhoorn en kan deze alleen maar aanraden. Het zijn pure theeën, zonder toevoegingen. Ook interessant is de achtergrondinfo op de site over koffie, thee (en vooruit, ook sigaren), die je via het menu rechts op de site kunt bereiken. En ik word hebberig van alle accessoires rond thee en koffie, van kookboeken tot lekkernijen als nougat. Fijne winkel!

De Eenhoorn  betaling via iDeal, creditcard of per factuur | bezorging à 6,75 (boven besteding 50,- euro gratis) | twitter en facebook

Lees ook:Kookinnovatie [lekker adresje]
Lees ook:Heineken schenkt nu ook koffie en thee (Bazar)
Lees ook:Spaanse winkel [lekker adresje]
Lees ook:Sjokolato [lekker adresje]
Lees ook:nieuwe kookwinkel Nice ‘n Easy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>