Lekkers uit Hongarije [lekker adresje]

Lekker koken en genieten daarvan begint met goede ingrediënten en fijn keukengerei. Daarom zet ik op zondag  een lekker webadresje in het zonnetje.

Hongarije, het land dat we vooral kennen van paprika, worst en goulash, dat je op z’n Hongaars als gulyás schrijft. Tijdens de Kunsthal kookt maakte ik kennis met deze producten en het andere lekkers dat de culinaire webwinkel Lekkers uit Hongarije verkoopt. 
 

Eerst even kennismaken
Lekkers uit Hongarije is de winkel van Attila Szunomár en Marion Sonder. Attila is geboren in Budapest en als kleine jongen naar Nederland gekomen. Zijn oma was chef-kok in een restaurant in Budapest en daar heeft hij de passie voor lekker eten en koken en later ook wijn gekregen. Marion Sonder werd niet alleen verliefd op Attila, maar ook op Hongarije.
Toen Attila Szunomár 8 jaar geleden in Hongarije kennismaakte met  het wijnhuis van Szeremley Huba, wilde hij Nederland direct met deze topwijnen kennis laten maken. En
langzamerhand kwamen er steeds meer typische Hongaarse producten bij zoals salami, paprikapoeder, ingemaakte groenten, truffels, et cetera. En zo werden ze de grootste importeur van Hongaarse wijn en delicatessen.
Naast de beurzen die ze bezoeken, hebben ze sinds kort ook een winkeltje ingericht in hun loods in Moerdijk.

Must haves
Het meest trots zijn Attila en Marion op het product waar het allemaal mee begon: wijn. De topwijn is Szeremley Huba Badacsonyi Szürkebarát 2006, waarvan ze nog maar 11 flessen hebben. Attila Szunomár legt uit waarom: “Het is een super Pinot Gris uit de streek Badacsony. Deze witte is in 2008 tijdens het Proefschrift Wijnconcours niet alleen bekroond met de gouden medaille in zijn prijsklasse en categorie maar kreeg ook de platinum medaille als beste Wijn van het Jaar.”
Maar ook de nieuwe lijn van olie die middels koude persing uit veschillende planten en vruchten wordt gewonnen, is bijzonder. Ik proefde (en kocht) er verschillende en leer nu dat deze geen olie als basis hebben, maar puur uit die producten, zoals paprika (mooi rood) of zwarte peper wordt gewonnen.

Mijn mening
Lekkers uit Hongarije kan ik alleen maar aanbevelen. Als je op een product klikt, krijg je erachter meer informatie. Ook staan er een paar recepten ‘te koop’. Als je deze aanklikt zie je ze volledig uitgeschreven, maar klik je dan op het winkelwagentje, dan bestel je heel gemakkelijk de benodigde ingrediënten, die je niet makkelijk in de supermarkt kunt krijgen. Slim idee!  En leuk dat er veel uitleg bij staat over het betreffende gerecht, zoals bij deze goulashsoep.

Lekkers uit Hongarije | betaling via overschrijving (binnenkort ook iDeal) | verzendkosten afh van het gewicht (vanaf €150 gratis) | te volgen op twitter.

In de rubriek Lekker adresje bespreek ik vanaf nu iedere zondag een lekker adresje dat voor iedereen bereikbaar is. Want bestellen op internet is toch niet meer eng?
Heb of ken jij een leuke culi-webwinkel voor deze rubriek?
Laat t me weten.

—-

Lees ook:Recept Goulashsoep
Lees ook:Koken met Twee voor Twaalf
Lees ook:Win Ratjetoe
Lees ook:Betjeman & Barton [lekker adresje]
Lees ook:En de winnaar is…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>