Archief: april 2012

Win kaarten voor Taste of Amsterdam

Tussen 31 mei en 3 juni kan je in het Amstelpark in Amsterdam weer genieten van heerlijke hapjes, gemaakt door de beste chefs. Of woon de gratis masterclasses, workshops en tastings bij.

Een paar mensen hebben extra mazzel, die krijgen een vrijkaartje van koken.blog.nl. Ik mag er maar liefst 5×2 (dus je kunt iemand meenemen) weggeven. 
  Lees verder

Een app voor de beste restauranthap

Het is bijna niet meer bij te houden, maar nu verschijnt er weer een restaurant-app. My Best Bite laat je precies zien waar het restaurant is dat net dat gerecht op de kaart heeft staan, waar jij zin in hebt. Of dat nu een kroket of zwezerik is. Maar het vertelt je ook meer; namelijk in welk restaurant je dat gerecht op z’n lekkerst geserveerd krijg. De gebruikers van de My Best Bite-app kunnen namelijk per gerecht aangeven wat ze ervan vinden.

Leuk bedacht, vind ik het. 
   Lees verder

Taste – Festival over fooddesign in Berlijn

Een festival over eten en fooddesign, met een sterke focus op Nederland, daar moest ik het mijne van weten. Taste festival, dat tussen 1 en 10 juni plaats vind in Berlijn, draait om de kunst van het  eten. En dat kunst, dat mag je letterlijk nemen.  

Organisatoren Katja Kleiss en Pascal Johanssen vertelden me er alles over.
   Lees verder

Win het kookboek Chez Rachel van Rachel Khoo

Heb je  mijn verslag van de workshop van Rachel Khoo gelezen en ben je ook nieuwsgierig naar haar geworden? Dan kan je natuurlijk afstemmen op de BBC voor haar tv-programma, maar je kunt ook hieronder een reactie achterlaten. Daarmee kan je haar kookboek Chez Rachel winnen! Het kookboek heeft ze gesigneerd en het bewijs ervan zie je hiernaast op de foto!

Wat moet je doen?
  Lees verder

Chez Rachel Khoo

Rachel Khoo was vorige week in Nederland en gaf voor de verzamelde culinaire pers een kookworkshop. Meerdere zelfs, maar ze waren allemaal hetzelfde, dus ik hoefde er maar eentje bij te wonen. De  jongedame had haar mooiste jurkje aangetrokken en haar eigen muziek meegenomen. Ik was erg nieuwsgierig naar haar, want ik haar kookboek Chez Rachel las ik over een bijzonder levensverhaal.

Een jaar of zes geleden gaf ze haar leventje in Engeland op om in Parijs aan Le Cordon Blue patisserielessen te gaan volgen. En nu heeft ze haar eigen kookboek en een tv-serie op de BBC dat The little kitchen from Paris heet. En ze heeft ons verzekerd, dat programma wordt echt in haar eigen keukentje gemaakt! 
  Lees verder

Een pure restaurant-App

Handig, zo’n app waarmee je onderweg kunt checken welke restaurants h’eerlijk – zoals de makers het zelf beschrijven – zijn. Puur! restaurantgids heeft nu ook een app. Helaas voor mij alleen voor de iPhone en iPad, dus getest heb ik ‘m niet voor je.

Waar je ook bent, je vindt gemakkelijk de dichtstbijzijnde pure adresjes voor lunch en diner: biologisch, Fairtrade, duurzame vis, etc. Maar niet alleen restaurants staan in de gids. 
  Lees verder

Doe mee in een film over Johannes van Dam

Ze liep al een tijdje met de plannen rond, de Amsterdamse Bianca Tan, om een film te maken over Johannes van Dam. Maar goed, zie daar maar eens de financiering van rond te krijgen.. Dus bedacht ze een unieke actie: we maken de film gewoon met z’n allen!

Iedereen kan bijdragen en dan zijn/haar eigen naam teruglezen op de aftiteling. Dat kost je dan minimaal 25 euro, maar als je iets ludiekers wilt, dan kan dat ook! In 10 weken wil Bianca Tan 100.000 euro bij elkaar krijgen om de documentaire over Neerlands bekendste restaurantcriticus te kunnen realiseren.

Meedoen kan trouwens ook op een andere manier
  Lees verder

Superchef

Hou je van Masterchef? En hoe je van chicklit? Dan is Superchef dé tip voor jou. In dit verhaal draait het om Esther. In haar liefdesleven heeft ze een aantal keer een foute keuze gemaakt en ook in haar baan in een callcenter is niet echt haar ding. Gelukkig heeft ze een paar goede vrienden waar ze op kan bouwen. Zie hier de belangrijkste ingrediënten voor Superchef.

Eigenlijk moet ik je niet al teveel verklappen over het verhaal. 
  Lees verder

Kookschrift Yogifood

Mag ik jullie attent maken op het leukste kookboek van dit jaar. Nou, vooruit, na mijn eigen Sorry-opstuurboekje dan. . Het is het kookschrift Yogifood. Het is in eigen beheer uitgegeven door Jet Eikelboom en haar man Seth Jansen. En je krijgt er toch een zin van om de keuken in te duiken om al die wonderlijke smaakcombinaties die Jet verzint uit te proberen…

Ik althans wel. 
   Lees verder

Te gast bij Jamie

Ik zou het best graag een keer willen: bij Jamie Oliver aanschuiven. Ik heb echt geen idee of hij met zijn drukke bestaan, vier kinderen en moestuin ook zelf nog kookt. In zijn boeken lijkt het of het wel zo is, maar goed, daarvan weten we toch ook dat hij die al lang niet meer helemaal zelf maakt. De man heeft een groot team achter zich, en geef hem eens ongelijk. Èn kinderen leren wat goed eten is, èn een tal van restaurants runnen, magazines in verschillende talen maken en ik weet niet wat nog meer, daar kan ieder jaar een kookboek echt niet bij.

En toch was ik weer nieuwsgierig naar zijn nieuwste, 13e, kookboek. Te gast bij Jamie heet het. 
  Lees verder

Het aspergeseizoen 2012 is geopend

Ieder jaar wordt er weer een groter feestje van gemaakt: van de opening van het aspergeseizoen. Op zich ook niet zo gek natuurlijk. De aspgerge wordt beschouwd als de koningin der groente, dus dan is een feestje wel op z’n plek. Dit jaar was de culinaire pers uitgenodigd op de Floriade. Hetgeen een extra reden was om naar de opening toe te gaan. In het Huis van de Smaak kan je (en met name de kinderen) allerlei avonturen rondom groenten. Tomaat, paprika, courgette en aubergine waren er vandaag live aanwezig, naast de asperge. Ik hoop dat in de komende maanden ook wat ruimte ingevuld zal worden voor al die andere talloze lekkere groenten.

Maar nu terug naar de asperges.
  Lees verder

Opstuurkookboekje Sorry

Geen recensie dit keer, maar een aanmoeding! Koop de nieuwste trend in kookboekenland: het opstuurboekje. Bedoeld om in plaats van een kaartje te sturen naar iemand die iets te vieren heeft (Hoera!), iemand die je beterschap wilt wensen (Sterkte!) of naar iemand waar je Sorry tegen wilt zeggen. Alledrie erg leuk, maar de laatste net iets leuker. Omdat ik daar de recepten voor schreef!

En zo ziet het eruit:

Lees verder

Weer op tv!

Ja, ik het weet het! Het is niet te geloven, maar morgen mag ik weer op tv verschijnen. Bij het programma Koffie Max zal ik 2 gerechten koken uit het kookboekje Sorry.

Sorry is een klein kookboekje dat je kunt opsturen. 
     Lees verder

Margaritaijs nu ook te koop

Maar liefst 2984 mensen hebben het al geproefd. Het ijsje dat alleen op een paar undergroundplekken te koop was. En de superlatieven waren niet van de lucht. De één prees het nog harder aan dan de ander. En dat maakt nieuwsgierig, nietwaar?

Maar nu kan iedereen in Nederland het proeven. Bedenker en eetschrijver Gerrit Jan Groothedde liet dit op 1 april weten. En nee, het is geen grap, want bestellen kan nog steeds. 
   Lees verder