Archief: februari 2012

Kookboek Groente

Ik vond het wel weer even wennen, hoor. Om na drie weken uit eten op mijn vakantie, thuis weer zelf te koken. De eerste dagen had ik zelfs last van een jetlag en viel ik terug op vaste geen-inspiratie-gerechten. Daarna begon het wel weer te kriebelen. Gelukkig heb ik nog een hele stapel met kookboeken om met jullie te delen, dus dat kwam goed uit. Als eerste pakte ik het kookboek Groente van de stapel, omdat ik wel wat nieuwe inspiratie kon gebruiken. Eigentijdse en veelzijdige recepten met Groente, zo heet het kookboek voluit.

Want in februari eten we – met het seizoen mee – nog steeds veel knollen en kolen. En wat kan je daar nou zoal mee?
  Lees verder

Ook Food Film Festival op je tv!

Vanaf vandaag kan je kaarten kopen voor het Food Film Festival dat op 16, 17 en 18 maart in Amsterdam wordt gehouden! Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb, want als het net gaat als vorig jaar, dan raken sommige films of workshops snel uitverkocht.

Maar kan je dat weekend niet naar Amsterdam afreizen, dan is er een alternatief. Het themakanaal Holland Doc 24 zendt in hetzelfde weekend en de week erna films uit, die met eten te maken hebben. 
   Lees verder

Eerste macaronwinkel in Nederland

Populairder dan de cupcake zullen ze wel niet woorden, maar onder foodies zijn ze dat wel al een tijdje: macarons. Deze luchtige koekjes met een crèmelaagje ertussen zijn door culitrendwatcher Marjan Ippel begin vorig jaar als hot verklaard. Maar als je ervan wilde genieten moest je ze zelf maken, of naar een banketbakker die ze heeft.* Maar nu komt er een heuse macaronwinkel in Nederland.

Op 20 maart, op door de bekende patissier Pierre Hermé uitgeroepen Jour du Macaron (Dag van de macaron), opent de winkel in Amsterdam. 
   Lees verder

Aan tafel met .. het Meisje van de slijterij

Aan tafel met .. Dat is een nieuw initiatief van Bistro Bouillabaisse uit Harderwijk. Terwijl jij geniet van hun eten, kan je luisteren naar een interessante spreker. Degene die de spits afbijt, is gelijk een interessante voor ons culi’s. Het is namelijk Petra de Boevere, op internet beter bekend als het meisje van de slijterij. Als een van de eersten bloggers, en later twitteraars, over eten en drinken wist ze daardoor met haar slijterij te overleven.

Door haar dromen te delen, worden deze vaak werkelijkheid.   Lees verder

Ben jij de beste biologische kok van Nederland?

Als je denkt dat jij dat bent, die beste biologische kok van Nederland, dan moet je snel zijn. EkoPlaza, de grote biologische winkelketen organiseert samen met 24Kitchen een kookwedstrijd. Voor 3 maart moet je je beste biologische recept insturen via Facebook of de website van EkoPlaza. De 4 personen met de leukste recepten worden uitgenodigd om deze op tv tegen elkaar te koken. Inzet: een jaar gratis shoppen bij EkoPlaza.

En?   Lees verder

Jamie Oliver recordverkoper boeken

Ga er maar even voor zitten, want van het getal ga je duizelen. Jamie Oliver, uitleg is niet meer nodig lijkt me, heeft in 10 jaar tijd 2,2 miljoen boeken verkocht! Kookboeken, dus he! Hij is daarmee een van de best verkochte boekenverkopers van Nederland.

Jamie Oliver was gister even in ons land en kreeg er een prijs voor, uit handen van 3FM-dj Gerard Ekdom.

  Lees verder

De keukendochter

Ik las het in één ruk uit. Dat ik op een wit strand onder een palmboom lag en uit een kokosnoot dronk, zal best hebben meegespeeld. Maar De Keukendochter is zo’n roman die je niet gauw weglegt. Of anders snel weer oppakt om verder te lezen. Om daarna de keuken in te duiken.

Maar let op, De Keukendochter is niet echt een gemakkelijk boek.  
   Lees verder