Archief: juli 2008

Recept Salade met kip en meloen

Ook vandaag staat op het menu van koken.blog een heerlijk frisse zomerse maaltijdsalade met groene sla en fruit. In het recept moet je de kip nog even zelf bakken, maar je kunt ook gerookte kip nemen uit het koelvak van de supermarkt. Lekker makkelijk als je alle ingrediënten haalt, bestek en borden van thuis meeneemt en dan je salade ter plekke op een kleedje in het park bereidt. Lees verder

Mega grote sandwich

Je moet er nu misschien niet meer aan denken, omdat je niet zo lang geleden je lunch achter je kiezen hebt gestopt, maar een Amerikaanse hamburgerketen heeft een sandwich bedacht die een derde van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën bevat.

Lees verder

Recept Zomerse maaltijdsalade met scampi

Het lekkerste voor een maaltijdsalade op basis van groene sla is het om verschillende soorten sla te gebruiken. In het recept van vandaag worden maar liefst drie verschillende soorten gebruikt: 'gewone' kropsla (ook wel botersla), veldsla en rode krulsla.
Bij veldsla moet je even goed opletten met het schoonmaken. De worteltjes zitten vaak nog aan het plukje sla en deze verwijder je met je nagels van duim en wijsvinger. Even knijpen en weg zijn ze.

Lees verder

Gen veroorzaakt obesitas

Een Britse studie on 3000 kinderen tussen de 8 en 11 jaar oud heeft laten zien dat kinderen met het obesitasgen andere eetgewoontes hebben dan kinderen zonder dit gen. De spijsvertering van de kinderen met het gen bleek niet anders. Wel konden zijn moeilijker aangeven wanneer ze verzadigd zijn.

 

if (typeof(dartarguments6)!=’undefined’) {
if (typeof(et_ord)==’undefined’) et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000);
if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1;
document.write(”);
} Lees verder

Gordon Ramsay ontsnapt aan de dood

Tijdens de opnames van een nieuw televisieprogramma is de van tv-bekende topkok Gordon Ramsay bijna verdronken. Hij viel van een klif en bleef vanwege zijn zware klimschoenen en waterproofkleding lang onder water. Ondanks dat hij een goede zwemmer is, raakte Gordon Ramsay in paniek omdat hij niet snel naar boven kon komen. Naar eigen zeggen kon hij alleen aan zijn vrouw en kinderen denken. Maar ook gelukkig aan hoe hij zijn leven kon redden.

Lees verder

TV-serie Het Schnitzelparadijs

Na het succes van het boek van Khalid Boudou en het nog grotere succes van de gelijknamige film komt er nu een tv-serie. Het boek, de film en de serie Het Schnitzalparadijs spelen zich af rondom de keuken van een wegrestaurant dat onderdeel van een grote keten is. Deze keuken van restaurant De Blauwe Gier is gevormd naar de bekende Van der Valk-keten.
De cast is nu bijna rond. Naast een aantal acteurs die ook in de film speelden, …

 

Lees verder

Ludieke actie tegen vlees eten

Ook al ben je een verstokte carnivor, doe toch even deze 'enquete'. Normaal gesproken zou ik je niet aanraden om een vragenlijst meerdere keren in te vullen en dan verschillende antwoorden te geven. Maar dit keer mag het!

 

Lees verder

Recept Maaltijdsla met geitenkaas en noten

De hele week gaat het heerlijk warm worden. De zomer is echt begonnen! En dat betekent dat veel mensen niet te lang in de keuken willen staan en het liefste een lichte maaltijd eten. Een maaltijdsalade is dan het gerecht die aan deze twee eisen prima voldoet. Je hoeft er nauwelijks voor achter het fornuis, en alleen maar wat te snijden en te mengen. En het is ook nog eens gezond!

Lees verder

Rechtszaak tegen kauwgomfabrikant door smaakpanel

Het zou je maar overkomen. Je zit in een smaakpanel en door een nieuw experimenteel product krijg je last van een brandend gevoel in de mond, verwondingen aan de tong of zelfs hartritmestoornissen. Het overkwam drie proefpersonen in de Verenigde Staten.

Lees verder

Oktober Boerenkaasmaand

De culinaire evenementen buitelen over elkaar heen zo aan het einde van de zomer. Aansluitend op de Week van de Smaak staat heel de maand oktober in het teken van de Boerenkaas.

 

Lees verder

Genieten van een glaasje azijn? Het kan!

Je zou er normaal gesproken niet aan moeten denken, maar een glaasje azijn drink je echt niet voor je plezier. Behalve dan als je een speciaal pilletje slikt. Dan wordt een glaasje azijn of zelfs pure citroensap een heerlijk zoete limonade.

 

Lees verder

Haarlem culinair 2008

De hele komende week kun je je culinair laten verwennen in Haarlem. Dan vindt namelijk de 14e editie van Haarlem Culinair plaats. En dat betekent dat De Grote Martkt vol staat met keukens en open-luchtrestaurants, waar tijdelijk 10 bekende Haarlemse restaurants hun intrede in nemen.

Lees verder

Recept Auberginecanneloni met pesto

Heb je na deze aubergineweek op koken.blog er nog niet genoeg van kregen, neem dan eens een kijkje op de website van Purple Pride. Deze verzameling van kwekers heeft allerlei informatie over aubergines verzameld en een leuke receptendatabase aangelegd. En daar vond ik dit recept voor Auberginecanneloni met pesto. Lees verder

We doen het niet meer!

Als Nederlanders op vakantie gaan nemen ze altijd een mud aardappelen, potten pindakaas, koffie en allerlei andere producten die ze van thuis kennen mee. Tenminste, dat was altijd het cliche. En dus werd het tijd om te onderzoeken in hoeverre wij Nederlanders dat nog doen.

Lees verder