Archief: februari 2008

Bakkerijdagen in de RAI

Ben je dol op ijsjes en gebak, dan kan je je hart ophalen tijdens de Bakkerij Dagen die vanaf zondag 2 maart in de RAI worden georganiseerd. Het is een beurs waar vakmensen uit de patisserie- en het broodwezen hun hart kunnen ophalen, maar ook wij consumenten kunnen er genieten. Zo worden er workshops gehouden en demonstraties gegeven, onder meer door het Nederlands Patisserie Team, Patissier Robèrt van Beckhoven en diverse onderwijsinstellingen. Op 2 maart zal er ook een speciale theatervoorstelling die met ijs te maken heeft worden opgevoerd.

Lees verder

Ober, er zit een kat in mijn soep

Dat katten worden gegeten in China, dat is geen nieuws. Wel als ze zich uit zichzelf op je bord komen melden. Dat overkwam een man in Peking die lekker zat te eten in een restaurant. Zonder voortekenen kwam ineens een kat uit het plafond zetten.

Lees verder

Broodje kaas in een trommeltje

Hoe lunchen wij Nederlanders? Dat is een leuke vraag die de organisatie van de BakkerijDagen, dit weekend in de RAI, heeft laten onderzoeken door nu.nl.
En de resultaten vertellen ons dat vier op de 10 Nederlanders iedere dag zelfgesmeerde boterhammen van thuis meeneemt. Van deze groep zijn het vooral mannen die hun bammetjes door hun moeder of hun vrouw laten smeren. Eén op de vijf Nederlanders haalt zijn of haar lunch in de kantine en een kwart schuift voor de lunch thuis aan de keukentafel aan. Heb je meegeteld?

Lees verder

McDonald’s let op de egeltjes

Net als wij zijn egeltjes dol op ijs. Niet dat ze naar de counter van de McDonald's gaan om een ijsje te bestellen, maar ze wachten rustig af tot wij onze halflege bekers in de berm gooien. Dan steken ze hun koppie door het gaatje in het dekseltje en smullen. Minder leuk wordt het voor de egel als deze zijn koppie probeert terug te trekken.

Lees verder

Wij willen nuttige chocolade

In chocolade zitten tal van stofjes die invloed kunnen hebben op ons welbevinden. Soms wordt chocolade zelfs extra verrijkt met deze stofjes. Want dat schijnen we te willen. Barry Callebaut, dat is 's werelds grootste chocolademaker, heeft dat onderzocht.

Lees verder

Roddelen met rooibos op het werk

Bijna 1 op de 3 werknemers neemt zelf thee mee naar het werk. De reden: de werkgever biedt niet genoeg keuze in smaakjes. Vooral vruchtenthee, rooibos en seizoensthee worden erg gemist. Dat blijkt uit een onderzoek dat Motivaction uitvoerde voor Pickwick. De helft van de ondervraagden vindt meer variatie in het theeassortiment wenselijk. 

Lees verder

Vishaakjes in hamburger

En weer een maf berichtje in de categorie "je zult het maar in je eten vinden". Dit keer zijn het twee vishaakjes! Een Japanner kreeg last van buikklachten na het eten van een hamburger. Hij keek nog eens goed in het zakje van de hamburger of hij daar iets vreems in kon ontdekken. Dat was vishaakje nummer 1. Lees verder

Vind de kraamboerderij van je ei

Een tijdje geleden was er ophef over de eieren die in restaurant Fifteen van Jamie Oliver werden gebruikt. Omdat alle eieren op waren is één van de koks snel naar een supermarkt gerend en heeft daar eieren gekocht. Foute boel, want dit waren geen scharreleieren. Eén van de klanten ontdekte dit toen hij vroeg naar de code op de eieren. Deze code, die op alle eieren staat, geeft precies weer waar het ei vandaan komt. Maar als consument kon je daar nog niet zoveel mee. Tot nu toe.

Lees verder

Verticale boerderij midden in de stad

Het klinkt erg futuristisch, maar met de steeds hoger wordende grondprijzen wordt het wellicht eens werkelijkheid: een verticale boerderij waar zowel groenten worden verbouwd als dieren worden gehouden midden in de stad. De Amerikaanse microbioloog Dickson Despommier bedacht dat op deze manier 50.000 mensen van voedsel kunnen worden voorzien. Het mooie aan het plan is dat de hele voedselketen gesloten kan blijven: de afval uit de tuinbouw kan als voeding voor de dieren dien en hun uitwerpselen levert weer nitraat voor het bemesten van de aarde.

Lees verder

Fishes verkoopt de meest duurzaame vis ter wereld

Dat je voor verantwoorde vis in Nederland heel goed bij Fishes terecht kunt, dat wisten we al. Maar nu blijkt dat je nergens anders ter wereld beter duurzame vis kunt kopen dan bij Fishes. Gister is de ondernemer achter Fishes, Bart van Olphen, onderscheiden met de internationale Seafood Champion Award. Hij mag zich nu de meest duurzame seafood ondernemer ter wereld noemen.

Lees verder

Een hamburger van 60 kilo

Soms maak ik zelf wel eens één hamburger ter grootte van een Turks brood. Deze past precies op mijn grillpan en omdraaien kan ik ook nog alleen. Dat kan de maker van de enorme hamburger op de foto niet zeggen: drie mannen heeft hij nodig om dit gevaarte van 60 kilo (!!) om te kunnen draaien. En hij gaat ze – op bestelling – vaker maken.

Lees verder

Stadskinderen leren over boerenleven

Om stadse kinderen iets te leren over het boerenleven start de TROS vanaf morgen met de serie Biba Boerderij. Bibi de Boerin en Bart de Boer beleven de dolste avonturen op de boerderij, waar ook kiekeboekoe (zie het plaatje), kikakip, bibabig en hihahaan wonen.

 

 

Lees verder

Italia al Dente

Houd je van Italië? Dan moet je in het weekend van 8 en 9 maart in Loods 6 zijn. Daar vindt de Italia el Dente-beurs plaats waar je alles over Italiaanse wijn, delicatessen, olijfolie, brood, boeken en design kunt vinden. Maar natuurlijk is er ook aandacht voor reizen naar Italië, de taal en cultuur en kan je de smaken van Italië proeven of Italiaans leren koken.

Lees verder

Appel met rood vruchtvlees

Over twee jaar is hij ook te koop: deze appel met rood vruchtvlees. Een Zwitserse onderzoeker was op zoek naar een appel die nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig zou hebben, maar het werd uiteindelijk een smaakvolle appel met een friszure smaak, en dus rood vruchtvlees. En hij is vanwege het hoge aantal anti-oxidanten nog gezond ook.

Lees verder

Proef het boerenleven van weleer

Heb je nog geen plannen voor morgen en woon je in de buurt van Oldebroek (Veluwe)? Denk eens aan het bezoeken van de Sprokkelmarkt. Daar kun je de hele dag proeven van het boerenleven van weleer.

Lees verder