Archief: januari 2008

Biertje? Even 270 euro lappen!

Als exclusieve wijnen het goed doen, waarom zouden mensen dan niet ook een exclusief biertje kunnen waarderen, moet de Deense bierbrouwer Carlsberg gedacht hebben. En dus komen ze met een bier dat 357 keer duurder is als een normaal biertje dat uit deze fabriek rolt. Deze Vintage nr 1 is hiermee het duurste bier ter wereld. De prijs is afgeleid van het jaar waarin het bier geproduceerd wordt.

Lees verder

Vreemd eten in het ziekenhuis

Dat je voor het eten niet in een ziekenhuis hoeft te wezen, dat weten we allemaal. Maar gisteravond kwam ik twee berichtjes tegen dat je in Finland maar ook in Slovenië beter niet in een ziekenhuis kunt eten. Deze deden mij doen besluiten om Mijn Lief ècht aan zijn belofte te houden zelf voor mij te koken als ik ooit in een ziekenhuis kom te liggen.   Lees verder

Jamie Oliver verslaat Gordon Ramsay

Jamie Oliver heeft collega tv-kok Gordon Ramsay verslagen en heeft een sterkere internet-identiteit. Dat blijkt uit een onderzoekje dat in het Engelse internetbedrijf Garlik heeft uitgevoerd. Met een programma dat QDOS heet, kan je voor iedereen een score berekenen op basis van diens internetpopulariteit. Daarbij wordt gekeken naar sites als Linkedin, blogs, nieuwssites etc.

Lees verder

Powerfood om te vlammen

Als je even hard moet studeren of veel moet werken, is het handig om je hersenen extra van voedsel te voorzien. En dan kan je natuurlijk naar een energiedrankje of -reep grijpen, maar ook Moeder Natuur heeft veel energierijk voedsel voor ons in petto.

Lees verder

Leer koken van Gordon Ramsay

Gordon Ramsay baalt van het in zijn ogen lage niveau van pas afgestudeerde koks. En daarom begint hij zijn eigen koksopleiding, die onder de naam 'Chefs Academy' door het leven zal gaan. In opleidingen van zes maanden tot twee jaar zullen de leerlingen worden klaargestoomd voor het koksvak.

Lees verder

Britse koningin krijgt banaan cadeau

Wat doe je als je ooit in nood bent geweest en iemand helpt je? Dan probeer je later iets terug te doen voor je help(st)er. Maar als dat de koningin is, wordt dat wellicht wat lastig. Want hoe kan je die ooit te hulp schieten? Daarom heeft de Londonse Betty Hyde precies hetzelfde gegeven, wat de moeder van de huidige Engelse koningin Elisabeth ooit haar heeft gaf: een banaan.

Lees verder

200 Kokosnoten geopend met elleboog (filmpje)

Hoe het kan, ik heb geen idee, maar dit filmpje bewijst het toch maar: je kunt kokosnoten openen met je elleboog! Deze man opende er 200 in 2 minuten en staat daar nu mee in het Guiness Book of Records. Lees verder

De toekomst van ons voedsel

Op aarde wordt het steeds drukker en dat zal in de toekomst gevolgen hebben voor de productie ons voedsel. Maar welke? Dat is de vraag die documentairemaker IJsbrand van Veelen zich stelde en zijn antwoord is vanavond te zien in VPRO's Tegenlicht om 21.00 uur. Wordt het landbouw of laboratorium?

Lees verder

Al het nieuws van koken.blog in je mailbox?

Wil je al het nieuws van koken.blog.nl iedere dag bijhouden, maar snap je niets van RSS of heb je geen zin om zomaar op willekeurige momenten van de dag te checken of er nieuws is? Laat dan alle berichten naar je emailen.
Helemaal onderaan in de rechterbalk kan je bij 'Updates in email' je emailadres achterlaten. Nog een keer klikken, de bevestigingsemail even bevestigen en je ontvangt elke dag de nieuwsberichten automatisch in je mailbox. Handig niet?

Lees verder

Valentijnscadeau voor kampioenen

Kan je bij je liefste niet meer aankomen met een knuffelbeertje met een hart erop, een megagrote kaart of één van al die andere speciaal voor Valentijnsdag ontworpen cadeaus, dan is hier je redding. Het is ook een echt Valentijnscadeau, maar dan wel een verrassende.

 

Lees verder

Hoge hakken in de keuken

En dat neemt dit culinaire cadeautje wel heel letterlijk! Een taartschep in de vorm van een hoge hak. Perfect voor fashionata's of andere dames die houden van mooie en grappige spullen in hun keuken. Hier te koop.

Nu nog die lekkere taart vinden. Of maken…

Food Chain tentoonstelling

Zin om vliegende worstjes en kakkende monsters, kleurige spijsverteringskanalen en druipende smaakmakers te zien? Ga dan naar de nieuwe tentoonstelling in het MU in Eindhoven. De Franse characterdesigner Genevieve Gauckler heeft zich als doel gesteld de voedselketen te ontrafelen. En is daarbij te werk gegaan als een mixer die onze ‘wereld van teveel’ met een kwinkslag op zijn kop zet.

Lees verder

Mens heeft meer smaak dan gedacht

De mens is het zoogdier met de best ontwikkelde smaakzin, aldus een nieuw Amerikaans onderzoek. Proeven doen we met onze tong en gehemelte, waarop we 10.000 knopjes hebben, die gegegroepeerd zijn in papillen. Ter vergelijking, een hond heeft er 1.700 en een kat amper 500. Maar de wetenschappers hebben nu ontdekt dat we ook kunnen proeven met onze ingewanden.

Lees verder

Meisje (3) loopt weg om karbonaadje

In Engeland is een driejarig meisje van school weggelopen omdat ze karbonaadjes bij de warme lunch zou krijgen. En daar had de kleine geen zin in en daarop besloot ze naar huis te lopen. Net voor ze bij een druk kruispunt kwam, vond iemand het toch wel vreemd dat zo'n jong meisje alleen buiten liep, in schooluniform zonder jas of tas. En deze persoon bracht haar veilig terug naar school.

Lees verder

Schoolfruit in 2009

Wellicht krijgen we in 2009 iets nieuws op Nederlandse scholen: schoolfruit! De Europese ministers van Landbouw waren in de afgelopen week bij elkaar in Brussel en spraken onder andere hierover. Nederland ziet schoolfruit niet als oplossing om marktoverschotten goedkoop en makkelijk te dumpen, maar wil wel een programma waarin kinderen kennis kunnen maken met 'kwaliteitsgroenten en – fruit', aldus het persbericht van het Minsterie.

Lees verder