Archief: december 2007

Zelf oliebollen bakken

Van oliebollen bakken weet ik helemaal niets. Maar er is nu een heus boek over oliebollen met allerhande informatie over deze gefrituurde deegbol. De bakkers IJs van Columbus, die al jaren volgens het Nederlands Bakkerij Centrum de lekkerste oliebollen bakken, hebben samen met Paul Rodenburg 'De oliebol' samengesteld. Hierin betogen ze dat pas sinds halverwege de 19e eeuw in Nederland oliebollen worden gegeten met Oud en Nieuw.

 

Lees verder

Sisi uit de kraan blijkt nep

Het was natuurlijk te mooi om waar te zijn: frisdrank direct uit de waterkraan. Helaas voor de liefhebbers, het is een vervroegde 1-april grap. SiSi heeft hiermee een 'nobel doel' willen bereiken: laten zien dat humor centraal staat in de communicatie van het merk. Onder het mom van 'HiHi met SiSi' heeft wil de frisdrankfabrikant kinderen stimuleren om zelf met humor aan de slag te gaan. Hoe?

Lees verder

De lekkerste oliebol van Nederland

Ook dit jaar onderwierp het AD de oliebollen van Nederland weer aan haar jaarlijkse AD Nationale Oliebollentest. Van de 1789 geteste oliebollen uit 85 bakkerijen of oliebollenkramen verdiende alleen meesterbakker Van Maanen een 10 met zijn oliebollen.

Lees verder

Recept Grog

Spierpijn alsof je een heel voetbalveld hebt omgeploegd en er daarna nog een partijtje in de regen op hebt gespeeld, keelpijn alsof er een rasp langs je keel is gehaald, hoofdpijn alsof er van binnenuit iemand met een hamer en beitel je schedel aan het splijten is en zoveel snot alsof het lijkt dat je zelf een Niagara-waterval begonnen bent. Griep dus!   Lees verder

Fijne en vooral smakelijke Kerst toegewenst

De eerste maand van koken.blog zit er al bijna op, maar wat een feestmaand was het! Strakjes zitten we allemaal lekker aan de kerstdis en is het hier even rustig. Maar kom snel terug want ook tussen Kerst en Oud en Nieuw hoef je niet van het laatste culinaire nieuws verstoken te blijven, die vind je gewoon hier.
Maar nu eerst:

 een fijne, gezellige en vooral smakelijke Kerst allemaal!

Edith

Lees verder

Smakelijk Overvecht

Wat moet je als je door minister Ella Vogelaar als probleemwijk wordt aangewezen? Dan zorg je dat je als wijk wat vaker positief in het nieuws komt. Eén van de leukste initiatieven is het kookboek Smakelijk Overvecht. In dit boekje vertellen bewoners en andere bij de wijk betrokken mensen over alle leuke kanten van Overvecht. Zelfs kamerlid Staf Depla, die de wijk heeft geadopteerd, vertelt over zijn band met Overvecht en geeft een recept. Het is dankzij de interviews dat je een aardig plaatje van deze kleurrijke Utrechtse wijk krijgt, zonder dat je er naar toe hoeft te gaan. Lees verder

Wat te doen met die vreemde producten in het kerstpakket?

Inmiddels zal iedereen het wel mee naar huis hebben gesleept: het kerstpakket. Dit jaar heb ik de mijne aan een goed doel geschonken, zodat anderen er plezier van zullen hebben. Gelukkig voor hen zitten er meestal mooie en bruikbare spullen in het pakket. Maar ik kan me voorstellen dat dat niet voor iedereen zal gelden. Heb jij een of meer van die (eetbare!) producten in je kerstpakket waar je helemaal niets mee kunt, vertel ze in een reactie onder dit bericht en ik zal komende week leuke tips geven om deze potjes, pakjes, flesjes of zakjes met vreemde ingrediënten toch leuk en lekker te verwerken.
Ik ben erg benieuwd wat er in jullie pakket zoal zit…

McDonald’s het klokje rond open

Goed nieuws voor de fans die niet zonder hun BigMac kunnen: binnenkort kan je 24 uur per dag bij McDonald's terecht. Voorlopig gaat het om een proef met de McDonald's in Hoofddorp, die in de buurt ligt van het 24 uur in bedrijf zijnde Schiphol. Naast een grootscheepse restyling van alle vestigingen, een aanpassing van het assortiment èn ruimere openingstijden is McDonalds helemaal klaar voor de nieuwe tijd.

Lees verder

Is Katja Schuurman een keukenprinses?

Vanavond strijdt Katja schuurman tegen Catherine Keyl om de titel 'beste keukenprinses'. Van de drie uitdagingen is in elk geval bekend dat er opnamen zijn gemaakt in een Van der Valk-restaurant. Na een korte cursus waarin Katja de kneepjes van het vak leerde, werd ze geacht de klanten te bedienen.

Lees verder

Een cadeautje van mest

In Texas heeft een boer een wel heel bijzondere manier gevonden om van zijn mestoverschot af te komen: hij maakt er pennen en dartpijltjes van! Zijn koeien eten alleen zeegras, waardoor hun poep precies de goede structuur heeft om er deze producten van te maken. Lees verder

Kalkoen van Nigella of liever van Jamie?

In Engeland is ophef ontstaan over een kerstrecept van kookprinses Nigella Lawson. Traditiegetrouw wil zij een kalkoen bereiden, maar gaf daarbij een wonderlijk advies: een bijna zeven kilo wegende kalkoen zou zij in 2 uur en driekwartier bereiden op 180 graden.

Lees verder

Nog 6 uur voor extreem koken met Pierre Wind

Over precies zes uur, dus om 17.00 uur, stopt de veiling voor de Masterclass Extreem Koken van Pierre Wind. Tijdens deze workshop leer je de befaamde dropsoep van Pierre maken. Het recept ervan heeft hij nog nooit prijsgegeven, maar nu is dus je kans om je familie versteld te doen staan met Kerst.

Lees verder